Planlegger ny utstilling

I april tok Tone Fredén initiativ til en fotoutstilling i festningen som het “Hjelpe oss som bor i Halden”, en hyllest til byen i forbindelse med byjubileet. Arrangementet var en suksess som ga mersmak, nå er hun i gang med å planlegge ny utstilling.
Foto toppbilde: Tone Fredén

– Da vet jeg at jeg er hjemme
Neste år er det jubileum på Fredriksten festning i forbindelse med hendelsene i 1716. Tone Fredén ønsker å vise frem haldensernes egne bilder av festningen. Hun har selv et nært og lidenskapelig forhold til Haldens mest kjente attraksjon.
– Noe av det fineste jeg vet om, er innfartsveien til Halden. Du vet når du har passert bensinstasjonen på venstre hånd, når klokka på Rød dukker opp i horisonten og du ser Fredriksten festning bade i flombelysning høyt der oppe. Da vet jeg at jeg er hjemme, forklarer hun. Som de fleste andre med foto som hobby er hun aktiv på Instagram, og der legger hun ofte ut bilder med festningsmotiv.

1604677_10201518059210223_1025320134_n
Foto: Robert Løwengreen

Mange minner 
De aller fleste haldenserne har et forhold til Fredriksten, og det ønsker hun å invitere folk til å dele i utstillingen.
– Festningen har alltid spilt en viktig rolle for meg, og minnene er mange. Da jeg var yngre var jeg en ivrig turner, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått barbeint i det kalde, våte gresset foran kroa – klar for den årlige turnoppvisningen på 17. mai, for deretter å løpe videre inn på Place d’Armes for å prøve lykken på Idd skolemusikkorps’ tombola.
Spørsmålet er hvilke minner haldenserne har, både fra hverdagene på Fredriksten og fra de mange kulturarrangementene som er der gjennom hele året.

11221324_10152713299742757_208511767103211268_o
Foto: Frank Kildebo

Mitt Fredriksten
Tittelen på neste års fotoutstilling er  ”Mitt Fredriksten”, enklere kan det ikke sies. Hun håper haldenserne blir inspirert til å dele det de har opplevd.
– Utfordringen jeg ønsker å gi folk er ”Hva betyr festningen for deg?”. Jeg håper folk vil tenke kreativt, gjerne utenfor den vanlige boksen og leke med spennende vinkler og motiver. Det er mange arrangementer på festningen i løpet av året, så det mangler ikke på motiver i alle fall, sier hun.
Bildene må sendes inn på mail (mittfredriksten@gmail.com), og hun oppfordrer til å dele på Instagram også under #mittfredriksten. Det hele vil altså ende opp med en fotoutstilling på Den gamle kommandant i juni neste år.

Kommentarer

kommentarer