Pinsejazz på Frivilligsentralen

Søndag 20. mai blir det atter en gang Pinsejazz i Frivilligsentralens bakgård. 

Det er som vanlig jazzgruppen Never Too Late som skal underholde med sin swingete jazz i Frivilligsentralens bakgård, men denne gang med en nyere versjon av gruppa; nemlig Never Too Late 2.0. Det har kommet noen nye medlemmer til i jazzbandet, og en av dem er jazzveteranen Helge Holst fra Fredrikstad.

-Helge Holst er rågod på saksofon, forteller Wenche Erichsen, og mange vil kanskje huske at han har spilt i Halden med Never Too Late før.

Jazzmannen Helge Holst. Foto: privat.

Har du aldri vært innom Frivilligsentralens bakgård før? Da bør du ta en tur innom der, for der er det jammen innmari koselig. Og hvilken bedre anledning enn på pinsejazzen på søndag? De frivillige på huset har jobbet på spreng de siste dagene for å få gjort bakgården sommerklar til alle sommerens arrangementer.

-Vi satser på at været holder sånn at vi kan ha konserten i bakgården, sier Wenche, og hvis det mot all formodning begynner å regne får vi flytte hele kalaset inn. Men i løpet av de snart åtte årene vi har holdt på med pinsejazz har vi faktisk bare måttet flytte oss inn én gang.

I Frivilligsentralens bakgård er det en liten scene, samt en rekke piknikkbenker med parasoller.

-Dugnadsgjengen er i ferd med å få på plass et tak over scenen i bakgården, forteller Wenche, og de har jobbet mye nå den siste tiden. Bakgården er helt striglet, de har kostet og plantet og vasket husvegger og fått til utrolig mye.

Pinsejazz har blitt en tradisjon for Frivilligsentralen. Det blir salg av kaffe og vafler, samt loddsalg.

-Pianisten i Never Too Late, Finn Eng, bruker jo å lodde ut sine egne malerier. Og så har vi mange andre fine premier. Jeg vil virkelig anbefale folk å ta turen, hvis været er bra er bakgården som en deilig oase i byen. Et utmerket sted å kose seg og lytte til fin musikk.

Pinsejazzen starter klokken 14. i Frivilligsentralens bakgård i Vi0lgata 14.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer