Piña colada smoothie – sommerfrokost

Smaken av piña colada er på mange måter smaken av sommer. I tillegg til norske jordbær med iskrem, da. Men heldigvis trenger du ikke alkoholholdige drinker for å få sommerfølelsen! I denne oppskriften får du Instant sommer på glass. Og veldig sunt er det også.

Denne smoothien ble til som en dyd av nødvendighet. Og sånn er det av og til, det er tilfeldighetene som gjør at man finner opp noe helt supert. Sånn var det da blekkskriveren ble funnet opp (en ingeniør hos Canon hadde glemt strykejernet på kulepennen, som ble varm og sprutet ut blekket). Og sånn var det altså da jeg sto på yogaretreat 850 meter over havet, en halvtime unna butikken med bil, og et kvarter unna frokostservering til ti sultne kvinner – og spinaten til smoothien jeg skulle lage, var begynt å råtne.

Gode råd var dyre, og i og med at alt av matvarer var kjøpt inn til en spesiell oppskrift, var det ikke bare å grabbe tak i noe og lage en grønnkålsmoothie, for eksempel. For grønnkålen skulle i en pai.

Vel – det ble ikke en grønn smoothie den dagen, får vi si. Det ble en nydelig, tropisk smoothie! Og da yogiene satt samlet rundt det blankskurte furubordet, med bål på peisen og varm havregrøt i tallerkenene, var det en som sa:

Denne smoothien smaker jo helt som piña colada!

Og da måtte den jo hete det. Her får du oppskriften!

Piña colada smoothie

10 små porsjoner eller 4 store

2 bokser hermetisk ananas med juice

1 boks kokosmelk

0,5 l vaniljeyoghurt

4 ss kokosmasse

Ha alt i en blender og kjør til en jevn drikk, server i porsjonsglass.

Du kan spe med litt mer juice, f.eks. appelsin, om du syns smoothien blir for tykk. Jeg pyntet min med forglemmegei, en spiselig blomst.

Og PS – i august starter Gunn Helene opp et tilbud om grytidlig yoga etterfulgt av frokost du kan ta med deg. Ferdig trent & spist før jobb! Kanskje det blir en piña colada smoothie du får med deg? Sjekk ut www.ganeshayoga.no for mer informasjon og påmelding!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer