Piaf på norsk hos Kommandanten

Fredag 13. april kommer Pernille Heckmann tilbake til Den Gamle Kommandant med Piaf-forestillingen Jeg angrer ingenting

Den første gangen hun sang Piaf var i en bakgård i Gamlebyen i Fredrikstad for femten år siden. Pernille Heckmann ba fredrikstadartisten Henrik Melsom om å oversette Piafs tekster til norsk, for hun ville forstå hva hun sang.

-Jeg har alltid hatt et forhold til Piaf og hennes musikk, men når jeg skulle formidle sangene selv måtte jeg vite hva jeg sang. En venn av meg har en bakgård i gamlebyen, og jeg fikk lov å låne den til en konsert. Jeg ville sjekke om det var noe interesse for Piaf der ute.

Det var det. Det ble sågar ekstraforestillinger på Oscarteateret. Så ble det ble en pause på noen år, og Pernille tok først opp Piaf igjen i 2008. Konseptet utviklet seg fra å være en ren konsert, til å bli en helaftens forestilling. Pernille synger og forteller seg gjennom den lille spurvens tragiske liv.

-I forestillingen Jeg angrer ingen ting er jeg både skuespiller, forteller og sanger, sier Pernille.

Fra Chat Noir til Kommandanten

Siden 2008 har det blitt hele fjorten turnéer med Piaf på norsk med Rikskonsertene, og i slutten av januar tok Pernille med seg Piaf til hovedstaden og holdt forestilling på selveste Chat Noir. Etter forestillingen i hovedstaden besøkte hun Kommandanten og sang Piaf for haldenserne. Forestillingen ble en braksuksess, og nå kommer hun tilbake til Halden for å underholde oss med sin Piaf på norsk atter en gang.

-Det er en nær og ærlig forestilling, forteller Pernille, jeg synger meg gjennom Edit Piafs turbulente liv. Det blir sårt og vakkert, hun var en artist som bød på alt men livet jobbet mot henne. Hun hadde nesten ingen oppturer, til tross for at hun ble verdensberømt hadde hun et veldig trist liv på mange måter.

Pernille gleder seg til å synge Piaf hos Kommandanten.

-Det blir fantastisk å synge Piaf på Den Gamle Kommandant, akustikken der er fabelaktig. Jeg liker så godt å opptre på småsteder, det er helt nydelig. Jeg trives veldig godt når jeg får ha nærkontakt med publikum.

Piaf på norsk altså dere, hos den ærverdige Kommandant fredag den 13. april klokken 19. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer