Petra uten stopp

Altså, det gjelder denne helt spesielle bengalske katten, hun som heter Petra! Hun utvikler seg videre – til alles fryd. Skravle, det gjør hun uten stopp. Så der har jeg lite nytt å fortelle. Men hennes krav til kos og enda mer kos, det bare øker på.
Sånn som idag. Jeg hadde akkurat slengt mitt luksuslegeme ned på en hard sofa – i håp om en aldri så liten slummer. Jeg hadde lukket øynene og var på vei inn til de gule kilder. Da hoppet Petra, resolutt på min middagsfylte mave og begynte å massere den med ivrige klør. Jeg holdt øynene fortsatt lukket – i håp om at hun trodde jeg var i søvnens favn. Men nei. Den der bet hun ikke på! Massasjen fortsatte – og så hører jeg hennes forsiktige maling i mitt øre. Petra har lagt sitt hode mot mitt og kurrer av fryd over å beherske situasjonen. Og disse klørne, da! Jeg får et halvt østfoldkart opptegnet på maven, der røde kloremerker trolig er Os med omegn. Så vet jeg at det ikke er flått – i det minste.
Petra er sjefen – sterkere og mer inderlig i sin omgang med menneskene enn jeg kunne tenke meg da det lille krypet for åtte år siden ble importert fra Sarpsborg. Og jeg har hatt etpar dusin pelsdyr før henne. Hun er den mest spesielle.
Det er slike betingelsesløse kosestunder, som gjør kveldstimene verdt å leve. Alle skulle ha en Petra!

Kommentarer

kommentarer