Petra hadde rett

I den tiden som har gått siden vi sist ropte at nå er det snart vår, så har både katten Petra og Os-gutten Sverre blitt hundset av husets to bikkjer. Både den fintstammede Luna, av type Basenji og Tora – en gatemiks av edleste sort, hvalpefødt på Flisa, har ertet oss vår-entusiaster. Ikke pent, altså!
Luna kan ikke bjeffe, men jeg har forstått hennes hyl dit hen at hverken Petra eller jeg står særlig høyt i kurs. Og Tora hun har bjeffet så oppriktig at man har hørt det langt inn i granskauen. Endog sier noen forbipasserende av Skjærpetta og hennes familie, som nyss har flyttet inn i gårdens store tuja, holdt nebbene lukket av pur forskrekkelse. Hva er det som skjer av mobbing? Ja, sånn har mennesker og dyr tenkt.
Petra og jeg har gjemt oss i et tilstøtende vaskerum – når hyl og bjeff har haglet rundt våre sarte ører.
Uken som har passert, den har gitt oss begge grunn til optimisme. Solen har flommet over oss. Og selv de munnrappe to bikkjene har lagt seg i solgløtten og lekt vår. Ja jeg har hørt dem begge snorke i solen. Tydelig at også de to firbente vovse-kameratene lengter etter vår. Ikke et bjeff med ønske om mer sne – enda Tora elsker å rulle seg i det hvite element.
Det blir vår! Også iår!  Et tegn i tiden er også Os-kokkens bruk av feiekost på fortauet. Han er våryr! Og hva skal det kjøpes inn av frøposer? Han har med stor nøyaktighet telt de posene som ifjor ikke ble brukt. Her må det et flerfoldig supplement til. Ikke har jeg den – og ikke den. Erteblomster må til. Og solsikke til alle utgaver av Skjærpetta.
Både mennesker og dyr har sett den voldsomme fugle-aktiviteten i luften. De stormer på – og formlig klatrer på himmelvelvingen. Her er rimeligvis masse kajer, men også spurver og finker. I sum er de luftens akrobater.
Hver morgen har jeg en munter passiar med disse fuglene – både de som synger og de som skvatter. Den velfødte utgaven av Skjærpetta, som sitter i tujaen, hun tror at jeg er Os-kokken og åpner gjerne nebbet for å fortelle at sulten gnager henne langt inn i vingebenet.
Jeg må bare svare: Sorry! Det er kokken som bestyrer frøene fra Ukraina.
Men Petra hun hadde rett, hun. Det blir vår!
Petra.

 


Alle foto: privat.

 

 

 

 


Kommentarer

kommentarer