Peter Nordberg til Pollys

Søndag 10. juni kommer den svenske singer-songwriteren Peter Nordberg til Halden for å spille i Pollys bakgård.

Søndag 10. juni blir det kveldsåpent på Pollys i gågata, da skal det rigges til konsert i den hyggelige bakgården. Det gledes på Pollys:

-Det er alltid stas å ha Peter på besøk, forteller kokk og medeier i Pollys, Rikke Stormoen, han er en helt fantastisk fyr som virkelig leverer. Han er en utrolig bra live-artist, som klarer å trollbinde publikum med sin sjarme, humor og et hav av vakker musikk.

Rikke håper mange haldensere tar turen for å få seg et deilig avbrekk i hverdagen. På menyen står burgere fra slakter A. Idsøe, i år som i fjor. Skal du ha burger må du imidlertid bestille på forhånd!

-Vi satser på bakgårdskonsert, og håper finværet holder, sier Rikke, men dersom vi må flytte arrangementet inn så lover vi en fantastisk konsertopplevelse like fullt!

Det var god stemning på Peter Nordbergs konsert i Pollys bakgård i fjor.

Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solodebuten Tiden Visar Vägen kom ut på Stavangerselskapet Skarv i 1999 og har blitt fulgt av ytterligere tre album og to EP-er under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp- vokalist Vidar Johnsen.

Samarbeidet med Vidar resulterte i både gull og platina-plater, spellemannspris-nominasjon og et utall radio-hits. Duoen Johnsen / Nordberg har etablert et godt live-navn gjennom mange år med trofast og hyppig turnering. 

Med tiden har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen. Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord, både i Norge og Sverige. Plata, og den påfølgende turnéen, ble varmt mottatt i begge land. 

De nye albumene Vi är bara ord (2018) og Om Man Inte Är Här (2016) legger en frisk nyanse til Peters musikalske pallett – et mer elektronisk sound, der synther og handclaps for en stor del overtar for akustisk gitar. Den digitale storbyen Stockholm er en allestedsnærværende kulisse, samtidig som varmen fra krogarna der Vreeswijk og Bellman holdt hoff fortsatt er hjertelig til stede.

”Og det er noen direkte hypnotiske kvaliteter over Peter Nordberg og hans musikk. Fra første strofe på «Om man inte är här» holder han deg i fast grep. En sterk stemme og en særegen stemning i gitarspillet, der elektronikken bidrar til å skape et eget «sound», bærer gjennom hele rommet og langt inn i hver enkelt tilhører.” – Tidens Krav, 10 april 2017

I løpet av kvelden får vi høre låter både fra solo- platene og fra perioden med Johnsen / Nordberg.

Peter Nordberg altså dere, på Pollys søndag 10. juni klokken 19.00. Maten kan bestilles på forhånd på pollyshalden@gmail.com.

Tekst fra pressemelding. Foto: Paul Bernhard.

Kommentarer

kommentarer