Peter for full kirke

På søndag presenterte konfirmantene i Rokke, Berg og Halden menigheter konfirmantmusikalen Peter for en ganske så fullsatt Immanuels kirke.

For det tredje året på rad presenterte haldenkonfirmantene musikalen Peter i Immanuels kirke søndag kveld. Mange haldensere hadde tatt turen til kirken for å se forestillingen.

-Vi er veldig fornøyde med resultatet, forteller menighetspedagog og primus motor for prosjektet Johannes Wilberg Halvorsen, det gikk virkelig bra. Denne gruppa har gjort en kjempejobb.

Det var Johannes selv som i sin tid skrev teaterstykket som er utgangspunktet for forestillingen, men han har også hatt med seg Madelene Kobbenes, Martin Larsen og Dag Schinstad på lag. Samtlige konfirmanter er også delaktige i musikalprosjektet.

-Alle konfirmantgruppene har bidratt, forteller Johannes, de har jobbet med scene, teknikk, mat, vakthold og musikk.

Publikum fikk servert historien om Peter. Litt omskrevet, klippet og limt selvfølgelig, men fremdeles Bibelens Peter altså. De flinke solistene og koret fylte ut historien med en rekke flotte sanger, set-lista besto av alt fra velkjent pop til mer temanære sanger.

Det er mye jobb å sette opp musikalteater av dette kalibret. Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene, og lista legges høyt.

Er det viktig for ungdommene at det er såpass proffe rammer rundt forestillingen?

-Jeg tror opplevelsen blir bedre når vi gjør såpass mye ut av det som vi gjør. Men det er mye jobb. Det krever sitt av både ungdom og foreldre og frivillige. Ryddejobben alene er massiv, vi har flere frivillige som rydder i kirken i dag. Jobben er ikke over selv om forestillingen er ferdig.

Johannes mener det å få delta i en konfirmantmusikal er lærerikt på flere plan.

-De får en innføring i ulike musikksjangre, de lærer jo mye om musikk gjennom dette også. Dessuten er det en fin måte å formidle evangeliehistorier på, i stedet for å bare få det fortalt. Kanskje husker de det enda bedre på denne måten.

Var konfirmantene selv fornøyde?

-Det fikk jeg virkelig inntrykk av, sier Johannes, jeg tror dette er noe de vil huske i lang tid fremover. Noen engasjerer seg veldig i dette her, det var et par stykker jeg måtte sende hjem lørdag kveld faktisk.

2018 ble det siste året for musikalen Peter i denne omgang. Neste år skal konfirmantene få bryne seg på et ennå ikke skrevet musikalmateriale. Planleggingen starter snart. Men denne gangen skal Johannes og lederteamet prøve å begrense seg noe.

-Det er mye jobb med dette, og det krever sitt av både ungdommene og foreldre. Når vi nå går i gang med å lage en ny musikal tenker vi at vi skal legge lista litt lavere.

Årets solister var: Elise Anette Røsnæs Andreassen og Nora Johansen.

Forteller var Emma Brynildsen Huseby.

Alle foto: Nina Røsnæs.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer