Pernille åpner nettbutikk

Nå kan du handle hos Zofie fra sofaen! Pernille Flyvholm tar konsekvensene av pandemien og åpner nettbutikk for Zofie Klær og Interiør denne helgen.

Koronaåret har vært tøft for alle, ikke minst for den som driver en liten klesbutikk i en liten by. For innehaver av Zofie Klær og Interiør på sydsiden, Pernille Flyvholm, har koronaåret bydd på mange bekymringer og søvnløse netter.

– Det var veldig skummelt i mars i fjor, forteller Pernille. Jeg ble kjemperedd. Jeg var jo i utgangspunktet litt bekymret for butikken, og trengte egentlig at 2020 skulle være et år det gikk i pluss. Men 2020 ble faktisk bedre enn forventet omsetningsmessig. Folk har blitt mer bevisste på å handle lokalt blant annet. Men det har jo ikke manglet på utfordringer dette året.

Pernille er selv modell for mange av klærne hun fører i butikken. Foto: Zofie Klær – Interiør.

En av utfordringene Pernille møtte i 2020 var at motebildet i fjor vår plutselig snudde. Midt i sesongen! Plutselig ble mange av varene Pernille hadde i butikken overflødige.

– Vi hadde jo kjøpt inn mange kjoler til konfirmasjoner og bryllup til vårsesongen, sånn som vi pleier. Men i mars i fjor var det jo ingen som trengte nytt pentøy! Alle skulle plutselig være hjemme hele tiden, og det folk trengte var t-skjorter og en god myk bukse. Jeg har aldri opplevd at motebildet har snudd så brått midt i en sesong før.

Før jul var det samme leksa.

– Vi våget oss på å kjøpe inn litt pentøy til julesesongen, men gikk på samme smellen en gang til. I november var alt stengt ned igjen, og det var nesten ingen som gikk i juleselskap. Folk er også litt mer nervøse for å bruke penger nå om dagen, forståelig nok.

Hjemmekontorklær er mer aktuelt i dag enn selskapskjoler og miniskjørt. Foto: Zofie Klær -Interiør.

Etter jul skjønte Pernille at hun måtte ta grep. Hun bestemte seg for endelig å åpne den nettbutikken hun hadde tenkt på en stund.

– Markedsundersøkelser viser at handlemønsteret vårt har blitt enda mer digitalisert i løpet av det siste året enn det har vært før, forteller Pernille, vi handler mye mer på nett nå. Den utviklinga forskerne spådde ville ta 10-15 år har tatt bare ett år. Og rundt 80 prosent av folk som svarer på spørreundersøkelsene sier at de vil fortsette med samme handlemønster også etter koronaen er over.

Dermed gikk Pernille i gang med å lage nettbutikk. For å spare penger har hun gjort mesteparten av jobben selv. Og det tar tid å lage nettbutikk! Det skal legges inn varer og priser, det skal kodes til farger og det skal se fint og fristende ut samtidig.

– Jeg har lært utrolig mye de siste månedene, forteller hun.

Nå håper Pernille at hun kan nå ut til både nye og gamle kunder.

– Nettbutikken blir egentlig som et utvidet utstillingsvindu for Zofie. Vi har jo begrensede åpningstider sammenlignet med sentrene, så det at folk har mulighet til å gå og se hva vi har i butikken også utenfor åpningstidene vil være en ny mulighet til å nå ut til flere. Jeg håper jeg kan tjene såpass på nettbutikken at jeg kan ansette en til i butikken, og dermed skape en ny arbeidsplass i Halden. Det er drømmen.

Zofies nettbutikk er oppe og går, og du finner den her! Pernille tilbyr både å sende varer i posten og klikk og hent i butikk.

 

 

Kommentarer

kommentarer