På to hjul til Paris

I juli neste år setter Linda og Trond-Atle Bokerød kursen mot Paris. I fjor var de med i følgebilen med kamerautstyr, denne gangen skal de ta turen på to hjul.
Foto toppbilde: Team Rynkeby 

Team Rynkeby har blitt en velkjent organisasjon for mange. Historien starter i 2011 i Danmark der 11 mosjonssyklister syklet til Paris for å se avslutningen av Tour de France. Sponsormidlene de fikk inn til turen ga de til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense.
Nå er Team Rynkeby en stor organisasjon med 1600 syklister og 400 hjelpere fordelt på 38 lag i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøyene.
Når neste års etappe kjøres i gang sitter haldenserne Linda og Trond-Atle med i sykkelgruppa fra Østfold.
– Vi har tidligere vært med og filmet gjennom jobben vår i Omni Produksjon. Denne gangen blir det en helt annerledes opplevelse, forteller Trond-Atle.

Team Rynkeby 2015 from OMNI produksjon on Vimeo.

 Trond-Atle er langt fra noen erfaren syklist. Han er veldig spent på hvordan dag etter dag på sykkelsetet kommer til å påvirke kroppen.
– Jeg har en sykkel, men den er fra -94. Den er vel ikke akkurat godt brukt, så jeg skal ikke påstå at det er syklingen jeg gleder meg til. Det er samholdet og målet med turen som er motivasjonen, sier han.
Trond-Atle og Linda gjør det meste sammen både på jobb og på fritiden. Nettopp derfor gleder de seg ekstra over å få ta turen med Rynkeby sammen også.
– Selvfølgelig betyr dette mye for oss siden vi har blitt svært godt kjent med Team Rynkeby. Det samholdet som er i gruppa er helt spesielt. Til og med vi som ”bare” er bak kamera føler på gruppens vilje og engasjement for å nå målet sitt.
12487_253782658162133_3145329402814945007_n
Det året de var med og filmet regnet det nesten hver dag. Syklistene sto stille og likevel punkterte de, forholdene var helt håpløse. I år var det veldig varmt hele turen.
– Vi satser på en mellomting på neste års tur. Det blir uansett en stor opplevelse å få være med å sykle inn penger til Barnekreftforeningen. Jeg gleder meg aller mest til å komme til Paris, sykle gjennom byen med politieskorte, under Eiffeltårnet og frem til plassen der 5000 mennesker venter på oss. Det kommer til å bli en stor opplevelse.
I 2015 ble det samlet inn 60,5 millioner til kampen mot barnekreft. Av dette var 2,5 millioner samlet inn i Norge og gitt til Barnekreftforeningen.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer