På scenen med Fargespill

Alle foto: Stein Johnsen.

Fargespill-ungdommer fra både Halden og Fredrikstad fikk vise frem det de har øvd på i hele høst på St. Croix-huset i Fredrikstad i forrige uke.

I St.Croix-husets Storesal i Fredrikstad forrige tirsdag sitret det av nervøsitet bak sceneteppet. Endelig skulle aktørene  i Fargespill Østfold i Fredrikstad og ungdommer fra Halden få muligheten til å vise hva de har jobbet så hardt og så lenge for. I en lukket visning for en fullsatt sal presenterte de pilotkonserten Colors.

«We smile in our colors, we live in our colors

The more we’re together, the more we grow stronger

We dance in our colors, we sing in our colors

The more we’re together, the more we grow stronger»

Slik går refrenget på signatursangen deres i Colors, som forestillingen har fått sitt navn etter.

– Colors handler om håp for morgendagens samfunn. Den handler om å lytte, om å se og åpne seg for en ny verden, forteller Dina Billington..

Hun kan fortelle at pilotkonserten skal munne ut i en storstilt scenekunstsatsing i Brygga Kultursal i mars 2022 med Det Norske Blåseensemble. Målet med visningen er å teste konserten for et publikum og se om materialet faller i smak, noe hun kan bekrefte at den gjorde etter all applausen og tilbakemeldingene fra publikum å dømme.

– Jeg har aldri opplevd at publikum ikke vil slutte å klappe slik de gjorde i kveld, forteller hun. Stemningen var virkelig til å ta og føle på.

Og det er kanskje ikke så rart, for det er neimen meg ikke hver dag man får presentert en smeltedigel av popmusikk, folkemusikk, dans, sang og tonnevis av energi og talent! På scenen sto 40 barn og unge og formidlet sine historier, på sin egen måte gjennom musikk og dans som bandt fortid, nåtid og framtiden sammen. En av publikummerne, Høyrepolitiker Marianne Klever Næss utbrøt etter konserten:

– Jeg er så heldig som fikk oppleve Fargespill Østfolds første forestilling i Fredrikstad. Dette var fantastisk fint. Musikk, sang, dans, farger, glede, mangfold, kulturformidling og håp. Jeg satt med en klump i halsen og et varmt bankende hjerte under hele forestillingen. Tusen takk for en magisk opplevelse, som kjennes ekstra viktig akkurat nå.


En som også var full av lovord etter konserten var stortingspolitiker og selverklært Fargespillpatriot Tage Pettersen da han takket Fargespill Østfold for en fantastisk oppsetning.

– Den lille verdensbyen Fredrikstad og Halden fortjener et slikt miljø som Fargespill tilbyr. Jeg hadde gåsehud under hele forestillingen!

Tage Pettersen.

Om Fargespill Østfold 

Fargespill Østfold er et åpent sang- og danseensemble og en møteplass som holder til på St.Croix-huset i Fredrikstad og i Kulturhuset Verdensbro i Halden. Fargespillprosjektet går ut på å utvikle scenekunstforestillinger i samskapning med barn og unge fra 9-25 år med utgangspunkt i kulturuttrykk fra hele verden. Forestillingen blir til på øvelsene som foregår gjennom hele året.  

 

Tekst: Fargespill Østfold

Alle bilder er tatt av Stein Johnsen – contentvideo.no

 

Kommentarer

kommentarer