På lørdag er det Barnas Verdensdager

På lørdag blir det Barnas Verdensdager i Halden! Det blir mat fra hele verden, sang dans og underholdning hele dagen i kulturkvartalet. Og alt er gratis!

Jeg tar en prat med Dina Billington på Konservativen noen dager før det braker løs i kulturkvartalet. Konservativen er hovedkvarteret for Barnas Verdensdager og skal også være åsted for kulturelle opplevelser under festivalen.

-Her skal Berg bygdekvinnelag servere rømmegrøt, kaffe og saft forteller Dina. Så kommer Berit Alette Mienna fra Karasjok for å joike og fortelle om hvordan det er å være same. Og utenfor skal vi ha felespill, trekkspill og ponny-ridning! Så dette hjørnet av festivalen blir Gamle Norge på en måte, med norsk tradisjonell kultur.

Men nå må ingen tro at det bare blir servert bare norsk mat på denne festivalen, vi skal naturligvis få meske oss med mat fra alle verdens hjørner! Du kan få smake på mat fra blant annet Spania, Polen, Balkan, Afghanistan og afrikanske land. For å nevne noen. I tillegg til masse spennende mat vil det bli kulturopplevelser av mange, mange slag. Det blir hiphop-workshop, sirkuskunster, tryllekunstnere, teater, kunstutstilling, musikk, dans, band, barnas gård og verksteder av ulike slag. Og absolutt alt er gratis. Hit kan du komme klokka 11 og gå igjen klokka 16 uten å ha brukt en eneste krone.

Fra venstre: Ella Marie Aunaas, Dag-Sverre Nordsjø, Dina Billington, Ove Billington, Kjersti Westeng, Terje Høvik, Lill Ann Eriksen, Daniel Sandvik, Cecilie Strand, hunden Basse og Ulla Sæbø. Foto: Barnas Verdensdager.

-Vi vil at folk skal komme hit og prøve seg på workshoper, oppleve kultur og smake på ny mat, sier Dina. Mye av konseptet dreier seg om at publikummet på festivalen skal være delaktige. Man skal ikke bare være publikummere som ser på, det skal være en sanselig festival. Folk skal komme hit og prøve, kjenne, føle og smake. Og da blir det jo et poeng at alt er gratis. Da tror jeg folk prøver ut flere nye ting.

Er dere i rute?

-Vi er i rute! Vi har litt puls nå, det nærmer seg og det er mye å tenke på. Målet er å overgå fjorårets festival. Men vi har kontroll, og vi gleder oss veldig. Det kommer til å bli kjempebra! Jeg håper det kommer masse folk!

I tillegg til Dina og Ove Billington er det totalt 130 frivillige skal hjelpe til og lage Barnas Verdensdager for barna i Halden.

-Det er utrolig bra at vi har fått så mange frivillige, sier Dina. Vi samarbeider også tett med kommunen i år, de er veldig behjelpelige og hyggelige!

Det er ikke noe å lure på dette vel? Ta dere en tur på Barnas Verdensdager på lørdag! Klokken 10.45 starter det nede på torget med konsert med Halden skolemusikkorps. Så marsjerer alle i samlet flokk opp til kulturkvartalet.

Sjekk ut alt det morsomme man kan finne på i programmet for dagen her:

Gå inn på Barnas Verdensdagers nettside for å lese mer!

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer