P5 Østfold er historie

For en stund siden ble Radio Prime Halden flyttet til Sarpsborg. Så ble Radio Prime kjøpt opp av P4, og fikk navnet P5 Østfold. Nå er også P5 Østfold historie etter det kandusi.no kjenner til. All produksjon flyttes fra Sarpsborg til Oslo. 

Kandusi.no er kjent med at de ansatte i P5 Østfold har fått den overraskende beskjeden om at virksomheten i Østfold legges ned. Vi er ikke kjent med hvor mange av de ansatte som har fått oppsigelse eller hvor mange som har fått kontrakt videre i Oslo.
To av radioprofilene fra Radio Prime Halden, Dag Brandth og Trond Henriksen, syntes det er leit at lokalradioen nå er flyttet til Oslo.

– Vi trenger sårt de arbeidsplassene som finnes i fylket og da er dette trist, men ikke uventet. Det har vel ligget i strategiplanene til MTG-gruppen å effektivisere denne bransjen. Det er nesten umulig å drive en lokalradio hvis man ikke befinner seg i byen, sier de to tidligere programlederne i Radio Prime Halden.

Den økonomiske situasjonen til Radio Prime gjorde det umulig å drive kanalen videre, så alternativet var konkurs eller å bli kjøpt opp.

Både Dag og Trond ble med videre da P5 Østfold overtok alle stasjonene.
– Det var selvsagt stor forskjell på formatet mellom de stasjonene, noe som gjorde det vanskelig å bli med videre, sier Trond til Kandusi.no.
Han syntes det passet å avslutte i fjor høst.
– Da fikk jeg tid til å skrive boka som kommer nå til høsten, forteller en spent Trond.

Dag hadde tatt beslutningen om å hoppe av noen måneder før.
– Det ble raskt tydelig at jeg er en prate-radiomann, sier han.
– P5 Hits er en fabelaktig musikkradio, noe jeg jo visste da jeg sa ja til å bli med, men så ville jeg så gjerne prøve. Og det gikk som det gikk. Ingen bitterhet eller såre følelser. Noen ganger blir det feil, og da tar man affære og går videre i livet.
Begge de tidligere programlederne er enige om at de savner arbeidsplassen sin på brygga i Halden.
– Men at Radio Prime, som for mange var en god venn i hverdagen, skulle måtte ta det triste valget, er en tøff pille å svelge. Det var den absolutt fineste arbeidsplassen jeg har hatt, avslutter Dag.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer