Østfoldambassadørene på besøk i Halden

Mulighetsriket Østfold reiser rundt i fylket med årets Østfoldambassadører for å vise frem byene i fylket. Denne gangen var turen kommet til Halden! 

Mulighetsriket er et partnerskap mellom fylket, høgskolen i Østfold, Østfolds kommuner og en rekke næringslivsforeninger i fylket. Hvert år velger Mulighetsriket ut et knippe engasjerte østfoldinger som skal være Østfoldambassadører for ett år. I løpet av året skal ambassadørene reise rundt i fylket og besøke byene for å lære om historie og næringsvirksomhet. Helgen 6.-8 september var 11 deltagere fra hele Østfold samlet i Halden.

Fredagen ble innledet på Fredriksten Hotell hvor deltagerne skulle bo under oppholdet. Her ble det holdt en workshop med Lars Olsen fra markedshøyskolen BI. Deretter bar det ned i byen til Gågata og Rådhuset.

På Fredriksten Hotell presenterte Lars Olsen fra markedshøyskolen BI merkevarer og merkevarebygging. Foto: Hallvard Mørk Tvete.

På Rådhuset møtte Østfold-ambassadørene byens ordfører, Thor Edqvist, som fortalte livlig og engasjert om Halden. Ordføreren er engasjert og det er tydelig at han er glad i byen sin! Etter lunsj besøkte deltagerne Kunnskapsparken på Remmen og fikk presentasjoner fra både Smart Innovation og eSmart systems.

Haldens ordfører Thor Edqvist fortalte om byen. Foto: Hallvard Mørk Tvete.
Ordføreren og Østfoldambassadørene. Foto: Hallvard Mørk Tvete.
Administrerende direktør Thor B. Mosaker i Smart Innovation Norway. Foto: Hallvard Mørk Tvete.

Reisen tilbake til Fredriksten Hotell ble gjort i en kortesje av amerikanske veteranbiler takket være Halden amcar-klubb. Å se byen fra setet i de blankpolerte skjønnhetene var helgens høydepunkt for mange, sånn er det i Halden!

Det var en opplevelse å se Halden slik byen skal oppleves, fra setet i en veteranbil. Foto: Hallvard Mørk Tvete.
Østfold-ambassadørene fikk skyss med Halden Amcar-klubb til Fredriksten Hotell. Foto: Hallvard Mørk Tvete.
Omvisning på Fredriksten ved Kommandant Magne Rannestad. Foto: Hallvard Mørk Tvete.

På Fredriksten har Haldenserne en ekte perle, nemlig restaurant Curtisen i indre festning. Her fikk gjestene servert nydelig kortreist mat fra hele Østfold. Den sørvisinnstillte gjengen under ledelse av Sebastian Engh guidet deltagerne gjennom måltidet.

På lørdag var ambassadørene tidlig oppe og klare for å utforske tretoppene hos Klatring på Grensen! Noen klatret helt til topps mens andre var mest tilfreds med aktivitetene på bakkenivå – noe for alle hos Klatring på Grensen!

Klatring på Grensen! Foto: Hallvard Mørk Tvete.

Etter klatringen gikk ferden videre til Sarpsborg, hvor deltagerne skulle prøve blant annet escape room, besøke Infotjenester og Inspiria Science Center. De 11 østfoldingene var imponert over det de hadde fått oppleve sør i fylket – og klare til å framsnakke Halden!

Alle foto + video: Hallvard Mørk Tvete.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer