Østfold Kammerfest åpnes i teateret!

I år åpnes Østfold Kammerfest i Halden, av Frank Skovrand og et blåserorkester i Fredrikshalds Teater med konserten Bellmann til Brecht.

– I år har vi lagt åpningskonserten til Halden, forteller Kammerfestsjef Knut Henriksen. Vi starter med en festkonsert søndag 29. august i Fredrikshalds Teater!

På programmet står både tekst og musikk. Frank Skovrand tar frem sin beste Bellmann-røst, og synger den svenske nasjonalskaldens sanger sammen med et knippe blåsere i teateret. Men Frank skal også lese tekst!

– Frank kommer til å fremføre Bertolt Brecht-tekster til musikk, forteller Knut, vi setter Bellmann og Brecht opp mot hverandre. Det er tekstmessig litt de samme poengene, så det blir en liten duell mellom Brecht og Bellmann kan du si. Det kommer til å bli veldig fint.

I tillegg til postene på det offisielle programmet arrangerer Østfold Kammerfest også hjemme hos-konserter hvert år. Disse er for spesielt inviterte, og arrangeres i hjemme folks hager og stuer.  I år er Liv Anne Fossbråten og Merethe Brække vertskap for to kammerkonserter under festivalen.

Knut Henriksen på en av Kammerfest Østfolds hjemme hos-konserter på Knardal gård i 2018.

Østfold Kammerfest pågår i hele uke 35, og har for øvrig et sammensatt festivalprogram!

– Det er et variert og bredt program i år, forteller Knut. I år har vi nye samarbeidspartnere, deriblant Marinemusikerne og Fredrikstad Jazzfestival. Det er veldig spennende. Vi satser på unge musikere, etablerte musikere, og de store stjernene. Vi har blant annet Ralf Schmid på programmet i år; han er en stor stjerne internasjonalt. Det er en fin miks. Dessuten har vi alltid et nytt verk på programmet.

Knut Henriksen holder konsert på puben Lille Dragen!

En av postene på programmet er pubkonserten Afterwork, på puben Lille Dragen i Fredrikstad.

«En oppfordring om å ta fredagspilsen akkompagnert av musikk i skjæringspunktet mellom det lettbente og sofstikerte i det klassiske repertoaret. En strålende idé, annet er det ikke å si om den saken», heter det i programteksten.

Nytt av året er altså samarbeidet med Norske Marines Musikkorps! Sammen med Signy Sandsberg skal Marinemusikken fremføre familiekonserten Historien om Babar, den lille elefanten i Fredrikstad biblioteks aula den 4. september.

Østfold Kammerfest har hatt et ønske om å utvide festivalen, og er dermed veldig glade for sine nye samarbeidspartnere.

– Det er moro å slå seg sammen og se hva vi kan få til, sier Knut. Vi håper vi kan bli litt større gjennom samarbeid som disse. Men vi skal holde på den folkelige profilen. Vi arrangerer konserter på puben, og hjemme hos-konserter, sånn som vi alltid har gjort. Vi vil møte folk på en uhøytidelig måte, og vise dem at vi ikke er så stive i snippen som mange tror. Klassisk musikk er for alle.

Her kan du lese hele programmet for årets Kammerfestival!

Kommentarer

kommentarer