Orkan + Superlynx på Feelgood

Fredag 24. januar blir det svensk progrock og norsk psykedelisk doom rock på Feelgood når Gøteborgbandet Orkan og Moss/Oslo-baserte Superlynx dukker opp for å spille på Feelgood.

Et av Gøteborg-scenens mest spennende og mest skinnende navn akkurat nå er prog-kvintetten Orkan. Orkan forteller om systemets urettferdighet, samfunnets hensynsløshet og naturens motstand og hevn, alt mens forsterkerne skriker og publikum jubler. Her behandler man vanskelige temaer som ligger i tiden, hvor det finnes plass for både sinne, sorg og glede. Orkans musikk er dansbar og fengende, men med det største alvor. Soundet går mot punkens tegn, kjennetegnet av Moa-Linn Rosenlöfs og Theresia Dufvas energiske rytmeseksjon, med ekstra trykk i form av Kim Bertilsson på saxofon. Josefin Greens streite og øsende riff blandes nydelig opp med Fredrik Pettersons mer melodiske Strat-soloer. Orkans konsept er utvilsomt inspirert av 1970-tallets svenske musikkbevegelse, men bandet er inget nostalgiprosjekt. Mens den ene foten hviler i arven fra prog´en står den andre stødig plassert i samtiden med berørende og innsiktsfulle tekster som oppmuntrer til solidaritet og ettertenksomhet.

Etter en turnésuksess som oppvarmingsband for sjangerveteranene Nynnigen i 2017 har Orkan spilt for fulle hus hvor enn de reiser, og ingen forblir uberørt av deres fremtreden. «Orkan leder den nye progveien» mener Nynningen, og ingen har noe å innvende på denne erkjennelsen. I september 2017 slapp Orkan sin selvtitulerte debut-fullengder på vinyl på Alleycat Records (der de også slapp debut-syvtommeren).

Våren 2018 er Orkan i Nacksving studios for å spille inn sin andre fullengder, men det blir ikke stille på livefronten av den grunn. En Tysklandsturné i juli bookes i skrivende stund, og en sving innom Spania planlegges til høsten.

Superlynx
Superlynx fra Oslo/Moss overskrider sjangre med sitt særegne sound som smelter sammen doom, psykedelisk rock, meditative stemninger og dronete metal. Gjennom sine mange konserter i Norge og utlandet har de markert seg som et suggererende liveband med opptredener preget av intense, inderlige og eksplosive uttrykk.

Bandet ble startet i 2013, og ga ut debutalbumet LVX på Duplicate Records i 2016. Albumet ble svært godt mottatt i både inn- og utland, og endte opp på flere lister over årets beste utgivelser. Oppfølgeren New Moon ble sluppet på Dark Essence Records i mars i år, og har fått strålende anmeldelser.

Bandet jobber for tiden med materiale til sitt tredje album, samtidig som booking av livedatoer for 2020 er godt i gang.

Orkan + Superlynx altså dere, på Feelgood fredag kveld. Klokka ni.

Kommentarer

kommentarer