Operafestival i Halden!

Opera Østfold gjentar suksessen fra 2021 med Operafestival i Halden i juni! Denne gangen blir det en firedagers festival med alt fra store operanavn til barneforestillinger på programmet.

Finn frem kalenderen, og hold av 8. til 11. juni med det samme. Da inntar nemlig Opera Østfold Halden med sin Operafestival, og det blir et variert og spennende program.

– Målet vårt er å få til en årlig operafestival fremover, på lang sikt, forteller Operasjef Pål Scott Hagen. I første omgang satser vi på å arrangere festival de årene vi ikke har forestilling på festningen. Det er ett av våre satsningsområder, i tillegg til å arrangere operaforestillinger for barn og videreutvikle forestillingen på festningen.

Operafestivalen 2021! Opera Østfold bød på en egenprodusert barneopera: Den flyvende hollender i Ruffen-variant! Foto: Stein Johnsen.

I år er det satt av midler til en firedagers operafestival, men i årene som kommer satser Opera Østfold på at Operafestival blir en ukelang affære.

– Vi har satt sammen et variert program, forteller Pål. Vi har alt fra torgoperaen Ciarlatano i Byparkens lokaler, til barokkforestilling med verdensstjernen Ann Hallenberg i Fredrikshalds Teater.

Festivalen åpnes med førstnevnte, altså Il Ciarlatano; en humoristisk opera som settes opp av ensemblet med samme navn. Den vil spilles både som kveldsforestilling og skoleforestilling.

– Dette er en italiensk barokkopera, forteller Aasmund Kaldestad, og den ble opprinnelig skrevet som pauseinnslag i en større opera. Men så ble denne så populær at den etter hvert ble satt opp alene.

Aasmund Kaldestad og Pål Scott Hagen på en av scenene som skal fylles med vakker musikk under operafestivalen: Fredrikshalds Teater.

I løpet av festivalen reiser Opera Østfold rundt til seks lokale barnehager med forestillingen Sotis og Stripen, en interaktiv forestilling som er spesiallaget til OØ til festivalen.

– Vi lyste ut en konkurranse til barneforestillingen, forteller Pål, og så fikk vi inn flere forslag der vi fikk se noen promoer. Vi valgte da Sotis og Stripa, som handler om to bakgårdskatter som bor på en søplehaug. De er litt oppgitte over all denne søpla, og finner etter hvert ut av hvordan de skal få rydda opp i dette her. Det gleder vi oss veldig til.

I tillegg til barnehageforestillingene, vil Sotis og Stripen settes opp i Blackbox lørdag 10. juni. Billetter til den forestillingen kan du kjøpe her. Forestillingen passer for barn fra 3 år og oppover.

Det vil også arrangeres tre institusjonskonserter med to solister, og denne konserten kan man også se som formiddagskonsert på Skofabrikken fredag 9. juni klokken 13. Fri entré!

Opera Østfold får nok en gang æren av å presentere verdensstjernen Ann Hallenberg i Fredrikshalds Teater! Vanligvis står operasangerinnen på mye større scener rundt om kring i verden, men hun returnerer til vårt kjære barokkteater for å lage Barokkaften med strykeorkesteret Barokkanerne i ryggen.

– Ann Hallenberg er en av Europas fremste solister, vi gleder oss til å se henne i teateret igjen.

Ann Hallenberg i Fredrikshalds Teater under Operafestivalen i 2021. Foto: Stein Johnsen.

– Ann skal også være med og synge på Fredriksten Operagalla, forteller Aasmund.

Operagallaen vil også avholdes i Fredrikshalds Teater.

– Dit kommer fire solister for å synge, forteller Pål, og da skal vi faktisk ha to flygelet inn på scenen. Det blir flott, både klanglig og visuelt.

Foruten Ann Hallenberg vil Eirik Grøtvedt, Aleksander Løe Myrling og Frøy Hovland Holtbakk synge på operagallaen. I tillegg vil vi få høre Stefan Ibsen Zlatanos og Eirik Haug Stømner på piano.

Frøy Hovland Holtbakk. Foto: Den Norske Opera.

Etter konsertene i teateret blir det operanachspiel på Kulturhuset.

– Der blir det uformelt og nedpå, forteller Pål. Dette kunne vi jo ikke gjøre på festivalen i 2021, da var det smitterestriksjoner og veldig strengt. Men nå er det fritt frem!

Operafestivalen rommer så mangt, og vil også by på urpremiere for det lokale Demenskoret!

– Demenskoret øver hver uke på Frivilligsentralen, forteller Pål. På konserten deres i Byparken vil Christina Brynildsen, Eilev Elnes Hovengen og Ludvig Falch være med som solister.

Dette blir en langhelg med mange flotte opplevelser folkens!

Les hele programmet for Operafestivalen her!

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer