Opera Østfold setter opp Elskovsdrikken

 

I 2025 inviterer Opera Østfold på nytt til en magisk operaopplevelse på festningen i Halden. I jubileumsåret er det operaen Elskovsdrikken av Gateano Donizetti som blir fremført.

– Jeg er like stolt hver gang vi kan presentere vår nye store utendørsopera, selv etter tjue år. I 2025 er det det en opera rik på komedie som står på programmet. Den heter Elskovsdrikken og vil bli fremført på norsk, sier Pål Scott Hagen, sjef i Opera Østfold.

Pål Scott Hagen på Opera Ung-forestilling på Den Norske Opera i våres. Foto: Ellen Midtfjeld.

 

 

En opera av de sjeldne

Det er tredje gang i Opera Østfolds historie at de fremfører en opera på norsk. Med seg på laget har de fått regissør Ivar Tindberg. Han hadde også regien på Tryllefløyten som ble fremført i 2017.

– Da jeg hørte om Elskovsdrikken tenkte jeg at det måtte være noe skikkelig tull. Det stemmer for så vidt, men du skal lete lenge etter tull som er mer lekkert enn dette. Elskovsdrikken er full av vidunderlig sang og musikk, den har tonnevis av humor og sjarm og man blir utrolig glad i karakterene. Det verste av alt er at den handler om vesentlige ting, sier regissør Tindberg.

Ivar Tindberg kommer tilbake til Halden for å regissere Elskovsdrikken! Her er han to dager før premieren på Den Flyvende Hollender i juni i år. Foto: Ellen Midtfjeld.

Gled deg til operafestival

Publikum trenger ikke å vente lenge på magiske operaopplevelser. Opera Østfold fortsetter suksessen med en helt egen operafestival. I juni neste år blir det en tredagers festival i Halden, og året etter – hele ti festivaldager, dedikert til opera.

– Vi har en stor ambisjon om å øke antall aktiviteter og nå ut til enda flere med opera. Vårt mål med Operafestivalen er at det skal være et bredt tilbud som inkluderer flere og bidrar til mer mangfold, sier Hagen.

Operafestivalen i 2023 arrangeres fra 8. til 11. juni.

Selveste Ann Hallenberg sang i Fredrikshalds Teater under Operafestivalen i fjor! Foto: Stein Johnsen/Contentvideo.

 

Om Opera Østfold

Siden 2005 har Opera Østfold produsert ni utendørsoperaer på Fredriksten Festning.
Totalt har nærmere 80.000 mennesker sett utendørsoperaer på festningen.
Opera Østfolds har jubileum i 2025. Da er det 20 år siden de satt opp sin første opera, Aurora.
Opera Østfolds produserer også en rekke andre konsertserier, som Barnas søndag og Opera på by ́n.
De har flere lokale samarbeid med barnehager og skoler, der de jobber aktivt med å lære barn og unge mer om opera og den klassiske sjangeren.

Om Elskovsdrikken

I 2025 er det Elskovsdrikken (L ́elisir d ́amore) en komisk opera skrevet av den italienske komponisten Gaetano Donizetti, som blir satt opp.
Den italienske librettoen er skrevet av Felice Romani
Elskovsdrikken hadde premiere 12. mai 1832 ved Teatro della Canobbiana i Milano og har siden den gang vært en av Donizettis mest fremførte operaer.

Kommentarer

kommentarer