Opera-entertaineren Carolina

Et stappfullt Bryggerhuset tok med begeistring imot kveldens primadonna, Carolina Sandgren, på torsdagens Operakveld.

Sandgren har avlagt besøk i samme ærende før, og torsdagens oppmøte viste tydelig at ryktet har spredt seg. For Carolina, som til daglig er å finne på Göteborgsoperan, er en artist man ikke glemmer så lett, og hun vet å underholde og imponere sitt publikum. Hun har også skjønt at det er lurt å krydre denne type kveld med annet en gripende arier. Og det gjør hun. Men først litt om operasangeren Sandgren. Man kunne nesten høre gåsehuden reise seg under arier som «Vissi D’arte» fra Tosca (som nesten alle publikummerne hadde overvært på Fredriksten sist sommer), og «O mio babbino caro» fra operakomedien Gianni Schicchi. Vakkert, flott og storslagent.

Carolina Sandgren er en artist med flere fasetter, og vet å lage krogshowstemning. Her byr hun opp til dans under «Wien, du stadt meiner träume» og legger også veien innom Celine Dion, Abba og Taube. Og når hun hopper ut i nummer som «Speedy Gonzales» er alle skuldre godt plassert i hvilestilling. Her skjønner man at hun har med seg en meget sporty pianist i Anders Ottosson. Ottosson er kollega av Sandgren ved Göteborgsoperan, der han er bitredende sjef for opera- og drama-avdelingen. Og også en habil pianist og entertainer som nevnes bør, og nevnes skal.

Det er tydelig at Operakvelder på Bryggerhuset er en suksess. Og det er lett å forstå hvorfor, etter en kveld som dette. For de som ikke er så kjent med opera-uttrykket, er dette virkelig å anbefale. Tilgjengeligheten i repertoaret gjør nemlig disse kveldene til en utmerket introduksjon til genren.

Det kan være greit å notere at de to siste operakveldene er siste torsdag i februar og mars. Etter det tar man en pause noen måneder. Og siden opera, mat og vin under Fredrikstens gyldne lys er en unik kombinasjon, hvorfor ikke sørge for å være tilstede neste gang?

Kommentarer

kommentarer