Ompa ompa og Øl i seidler

Fredag 12. oktober blir det ompa ompa, øl i seidler, svineknoke og Bratwurst på langbord i et digert telt på Place d’Armes. Da drar nemlig Bent og Christer i gang Oktoberfest på Place d’Armes!

Christer Bjørnstad og Bent Ingerø-Ahlsen har planen klar. Teltet er bestilt, menyen er klar, og underholdningen er på plass. Det er fire år siden sist de sveivet i gang ompafest i oktober, og den gangen i et telt på torget. Jeg har stukket innom Bjørnstad Catering for å høre Christer og Bent fortelle hva som er greia med årets oktoberfest.

-I år skal vi sette opp telt på Place d’Armes, forteller Christer, og denne gangen har vi leid telt av Månefestivalen i Fredrikstad.

Sjekk teltet da dere, koselig eller hva?

Det kommer til å bli veldig mysigt i Månefestivalens telt på Oktoberfest den 12. oktober. Foto: Trine Sirnes.

Et lokalt ompaorkester skal sørge for skikkelig oktoberfeststemning i teltet, men her skal du få være med og skape stemningen sjøl også. For ingen oktoberfest uten allsang! Og det blir selvfølgelig langbord og benker i teltet, så alt ligger til rette for litt god gammaldags armkrok-svinging under allsangen.

-Alle får et sanghefte hver, sier Bent, og det er selveste Dag Brandth som skal være forsanger på festen.

Dag Brandth er forsanger på Oktoberfest!

Oktobertallerken

Menyen er ferdig planlagt. Christer stikker en tur inn på kjøkkenet, og kommer tilbake med en ferdig dandert tallerken, en skikkelig oktoberfesttallerken. Han forteller:

-Her er det svineknoke med hjemmelaga surkål, og bratwurst. Vi handler lokalt så langt det går, så her er det pølse fra Bergstrøm – og så har vi handla knoke i Rakkestad. Og så blir det oktoberøl selvfølgelig, i store seidler.

-Nytt av året er en overraskelse innen forfriskninger, sier Bent, men jeg sier ikke mer om det nå.

Det ble god stemning på forrige oktoberfest, og Bent og Christer satser på det samme denne gangen.

-Sist gang vi hadde oktoberfesten ble det jenkaring rundt bordene og skikkelig bra stemning, forteller Bent. Folk hadde tatt med seg vaskebrett og spilte med bandet på scenen, og det var et voldsomt liv. Det er med andre ord rom for å by på seg sjøl, og ikke minst rom for å bli kjent med nye folk.

Lederhosen og tyrolerhatt

Oktoberfest betyr lederhosen, dirndl-skjørt, hvite knestrømper og tyrolerhatter.

Folk må gjerne kle seg ut, sier Christer, vi kommer til å gjøre det – og servitørene skal også kle seg ut.

-Det var overraskende mange gjester som kledde seg ut sist, legger Bent til, men det er absolutt ikke noe must å kle seg ut, det er bare for dem som synes det er gøy!

-Vi har lagt ut en link i Facebookarrangementet, forteller Christer, der du kan få rabatt på kostymer på Superkul. Der har de mange oktoberfestkostymer.

Dirndl-skjørt og snørte liv på oktoberfest. Dette bildet ble tatt på forrige oktoberfest Bent og Christer arrangerte. Den gangen leide de et annet telt.

Høres det gøy ut med oktoberfest? Da bør du kanskje hive deg rundt. Det er plass til 350 gjester i teltet, men billettene går unna.

-Vi er allerede solgt mange billetter, forteller Bent, så hvis du vil sikre deg en plass på denne festen bør du skaffe deg billetter nå.

Gå inn på Oktoberfestens facebookside for å lese mer. Billetter finner du her.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer