Omfattende datasvikt hos politiet

Politiets ansatte er helt avhengige av straffesakssystemet BL som de hver dag bruker til å føre inn avhør, hente ut dokumenter og forberede saker. Nå har systemet vært ute av drift i flere dager og politiet må hente og føre dokumenter i word. 

Kandusi.no ble kjent med problemstillingen da vi flere ganger i løpet av uken har hatt kontakt med politietterforskere om et par konkrete saker. Hver gang vi har lurt på noe har svaret vært at de dessverre ikke har tilgang på systemet så de får ikke sjekket opplysningene vi etterspør. Men hvordan kan et helt datasystem for politiet være ute av drift i mange dager?

Politiet har selv lagt ut en pressemelding på sine nettsider. Der forklarer de at de jobber med å finne årsakene til problemene med straffesakssystemet BL og at problemene kan bli langvarige.
– En konsekvens av at straffesakssystemet vårt ikke er tilgjengelig er at saksbehandlingstiden nok vil øke, forklarer Jens Elsebutangen som er påtaleleder i Øst politidistrikt.
– Redusert tilgang vil naturlig nok skape problemer for effektiviteten i straffesaker.

Datasystemet er delvis i gang igjen, men med noe begrenset kapasitet. Politiets operative evne, 112 og 02800 er ikke berørt av problemene med BL.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer