Om en mors kjærlighet og kamp for et barn

Søndag 28. oktober kommer Riksteateret til kultursalen med den sterke historien om Daniel som plutselig slutter å snakke. Olaug Nilssens lovpriste bok Tung tids tale har blitt teater.

Daniel er to år, og foreldrene gleder seg over hvor flink han er til å synge og prate. Men så slutter snakkingen. Latteren vender seg innover. Den vesle gutten endrer seg. For moren begynner en kamp, først for å forstå hva som skjer med gutten, så for å få hjelp til å gi ham den omsorgen han trenger. Mødre skal aldri gi opp, blir det sagt. Men hva er å akseptere, og hva er å gi opp?

En kjærlighetshistorie

Tung tids tale er ingen heltehistorie. Det er en historie om oss alle, skrevet med humor, sinne og varme. Om en mor som må gi så mye mer kjærlighet enn hun kan få. Om en mor som møter en tyngre tid enn hun visste fantes. Midt i Norge, midt i livet og midt i hverdagen til folk.

Olaug Nilssen er en av våre mest vitale og engasjerte forfattere, med en både skarp og inderlig penn, og med Tung tids tale vant hun i fjor Brageprisen. Hun kaller selv boken for en kjærlighetshistorie.

Når Riksteatret har gått sammen med Det Norske Teater og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlige og kritikerroste romanen er det Marit Moum Aune som har regien. Hun er en av våre fremste regissører, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidligere laget publikumssuksesser av Olaug Nilsens Få meg på for faen, Vi har så korte armer og Stort og stygt på teateret.

Tung tids tale har fått femmer på terningen av VG, Dagbladet, Dagsavisen, samt i flere av landets aviser.

Tung tids tale spiller i kultursalen søndag 28. oktober klokken 18.

Billetter finner du her.

 

Tekst: Riksteatret.

Kommentarer

kommentarer