Om å miste noen til rusen

Lørdag 10. november setter Østfold kulturutvikling opp teaterstykket Uten navn på Black Box. Stykket handler om hvordan det er å miste sine nærmeste til rusen.

Uten navn er en vakker og lys forestilling om livet, håpet, kjærligheten til de nærmeste, og opplevelsen av å miste noen.
Én av ti mennesker i Norge er rusavhengige. Men for hver enkeltperson i denne statistikken regner man mellom tre til åtte pårørende. Hver av disse menneskene har sin egen historie, sitt eget perspektiv.

Kjente og kjære skuespillere gir sin stemme til tekster basert på historier fra pårørende og rusavhengige. Gjennom intervjuer og skriveverksteder har vi fått tilgang på gjenkjennelige, evige fortellinger og skjebner som utgjør en stor del av samfunnet og livet. Forestillingen er en fortelling om håp. Om humor i de mest absurde situasjoner. Og om lys der man tror det bare er mørkt.

Tom Skjeklesæther trilla en sekser for forestillingen i Fredrikstad blad:

Østfold Kulturutvikling og Kulturdråpen har tatt initiativet til å få skrevet en ny forestilling som tar mål av seg til å pirke borti den norske selvtilfredsheten. Til å erkjenne at rus, både behovet og problemene, er større enn vi snakker om til daglig og at de svært mange pårørende også i aller høyeste grad er ofre i dette «høye» parallellsamfunnet. […] «Uten navn- Å miste sine nærmeste» er kraftige saker. De få komiske luftehullene setter seg raskt fast i halsen. Men forestillingen er svært godt egnet til å starte både individuell refleksjon og helt nødvendige diskusjoner. Nesten så en burde vurdere seer-plikt.

Tom Skjeklesæther, Fredrikstad blad.

Billetter til forestillingen finner du her. 

Produksjonsteam:

Manus og idéutvikling: Mattis Herman Nyquist og Fredrik Høyer
Regi: Mattis Herman Nyquist
Skuespillere: Anne Marie Ottersen, Gine Cornelia Pedersen, Nils Jørgen Kaalstad og Alfred Ekker Strande
Scenografi og lysdesign: Øyvind Wangensteen
Komponist: Gaute Tønder
Kostyme: Alva Brosten
Tekniker: Yasin Gyltepe
Foto: Hermann Sabado
Grafisk design: Even Suseg
Produsert og markedsført av: Østfold kulturutvikling og Kulturdråpen

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer