Oliver i kjømda!

Musikalen Oliver er i kjømda! I midten av november flytter ensemblet inn i Fredrikshalds Teater, og forestillingen spilles i seks omganger mellom den 26. november og den 3. desember. Billettene er allerede lagt ut for salg!

Musikalen Oliver pusles sakte men sikkert sammen i Sparebanksalen i Blackbox om dagen. Frem til nå har Juleselskapet øvd på sanger og numre stykkevis og delt, men i dag har regissør Geir Andersen satt i gang ensemblet på hele gjennomganger av 1. akt. Dansepedagog Sara Stang Møller er på plass for å sikre at koreografien sitter.

Barna øver på åpningsnummeret!

Mat, herlige mat, synger barna mens de marsjerer rundt barnehjemsbordet. I midten går Oliver, aka Emil Tennø Rübberdt, og ber så pent om mer mat.

Det begynner å sitte nå! Barna får en rungende applaus av de voksne når de er ferdige. I dag er de nemlig alle mann alle i Blackbox, bortsett fra Bill Sikes, eller Frank Skovrand som vi kjenner ham som til daglig. Han kom innom kun for fotografering.

Tutti! Nesten.

Geir er fornøyd. Det ser bedre og bedre ut for hver øving, og snart flytter de inn i teateret.

– Vi er godt i gang nå, det detter sakte men sikkert på plass det her. Nå har vi fått lagt alle enkeltscener og øvd inn sangene. I går hadde vi en hel dag der vi gikk gjennom all koreografien. I dag skal vi gå gjennom første akt flere ganger.

Ute i Sparebanksalen hører vi opptakten til Mat, herlige mat starte opp igjen på nytt. I år teller ensemblet nærmere 40 personer på scenen, med stort og smått. Oliver-rollen spilles av to skuespillere denne gangen; Lars Skovrand og ovenfor nevnte Emil Tennø Rübberd.

– Gutta er knallgode, forteller Geir, men to vidt forskjellige typer. Vi krever ganske mye av dem, de må lære veldig mye. Når de ikke er Oliver, skal de være en del av Fagingjengen. Oliver-rollen er stor i seg selv, ikke på grunn av mengde tekst, men på grunn av at de er tilstede på scenen stort sett hele tiden.

Bortsett fra Ketil Ravneng, som spiller Fagin, har ingen i ensemblet de samme rollene som sist gang Juleselskapet satte opp Oliver. Det var i 2017.

– Det er jo artig at vi får prøve oss på flere av rollene. Og så har vi jo fått med oss mange nye barn i år, det er gøy. Og ekstra gøy er det at vi har fått med så mange gutter. Det har vi slitt med før.

Geir instruerer «barnehjemsbarna».

Musikalen Oliver med Juleselskapet spilles på følgende dager:

Lørdag 26. november

Søndag 27. november

Onsdag 30. november

Fredag 2. desember

Lørdag 3. desember

Billetter finner du her!

 

Her kan du lese mer om Lars og Emil, som spiller Oliver i musikalen:

The Olivers

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer