Ole på sletta

Fredag kveld fikk to hundre publikummere servert en nedstrippa og nedpå Ole Evenrud på stevnesletta på festningen. Det ble en stemningsfull fredagskveld på sletta!

Det er brennhett på stevnesletta fredag kveld, men det har ikke stoppa to hundre publikummere fra nær og fjern fra å rigge seg til med en pils på bordene på gressbakken i solsteika foran kroa. Mange flykter allikevel til en svalere sitteplass i skyggen av kroa mens de venter på at Ole Evenrud og musikerne hans skal ta plass på scenen, det er tross alt 28 grader i skyggen så det er mer enn varmt nok der.

Magne Rekstad går rundene sine under vimpelrekkene i innhegningen på gressbakken, passer på at folk har bord og stoler og tar en prat med gjestene sine. Konserten har vært utsolgt lenge, mange vil se Ole spille på sletta. Magne må passe på at alt foregår på koronamessig vis.

– Hold avstand, og hold dere i skinnet, oppfordrer Magne fra scenen før Ole og musikerne går på. Hvis dere skal danse, dans med den dere er gift med, eller den dere skal gifte dere med.

Så går Ole på, og sånn som dette ser vi ham ikke ofte; Men kun to musikere i rygg, alene i front. Dette er en nedstrippa og nedpå Ole, med litt gitar, litt piano. Litt trekkspill. Det blir mye tekst, tekstene til Ole kommer nærere på når man får ham sånn alene på scenen og uten det store lydbildet bak. Men det er ikke noe småtteri av musikere Ole har med seg på scenen denne fredagskvelden, både Marius Rekstad og Mats Raknerud leverer på alle vis.

Det er varmt å være Ole på scenen fredag kveld, sola steker på de tre gutta på scenen. Foto: Ellen Midtfjeld.
Marius Rekstad på kassegitar, trekkspill og tangenter fredag kveld. Foto: Ellen Midtfjeld.
Mats Raknerud på gitar. Foto: Ellen Midtfjeld.

Ole har publikum i sin hule hånd fra første stund, de får akkurat det de har kommet for! De kjenner låtene hans, det gledes for hver nye låt som annonseres. Publikum synger med, de kan tekstene – og ikke bare på klassikeren Det vakke min skyld og nyklassikeren Gud med oss – men på alle sammen! Allsangfaktoren er høy også på Oles coverversjoner av Kvitnes’ Evig eies’ og Jahn Teigens Mil etter mil og ikke minst på Marius Müllers Jeg er den du veit. 

Folk går til og fra bordene sine med øl og cider i nevene, det er festivalstemning på sletta! I bodene i utkanten av innhegningen får du kjøpt deg en matbit og drikke.

En stadig strøm av glade konsertgjengere valfarter mellom bordet sitt og bodene, mens Ole synger og preiker fra scenen.

– Vil dere ha historier, eller skal jeg bare kjøre 1-2-3? Spør han fra scenen.

Historier, roper publikum

– Røverhistorier? spør Ole.

Ja! roper publikum

– Skal historiene være hotte, medium, eller milde?

HOTTE!

Ole vet akkurat hva han skal si for å få folk til å slå opp latterdøra, han vitser lett og ledig med publikum og deler ut vinflasker for riktig svar på kviss-spørsmål og adekvat konsertoppførsel.

En vinflaske i premie for konsertmessig oppførsel. Foto: Ellen Midtfjeld.
Ole setter i gang gutta på «Det vakke min skyld» og jentene på «Joda joda».  Foto: Ellen Midtfjeld.

Kvelden avsluttes selvfølgelig med Gud med oss, en låt som oppsto på et kumlokk en sen kveld på vei hjem fra Reis. Hadde det vært mørke kvelden ville sletta vært full av tente lightere, men folk nøyer seg med å synge med i den lyse sommernatta i stedet:

– Takk til krigern i våpenet, som mot svenskene sloss, for den byen som vi elsker, åh Gud med oss.

I morgen lørdag er det klar for nok en konsertkveld på stevnesletta! Men da blir det andre artister på programmet, blant annet blir Marius Rekstad å se på scenen igjen, denne gangen med sin fru Ingrid. Aasmund Kaldestad kommer også, og ikke minst Living Alma! Mange gode grunner til å kjøpe seg en billett altså.

Billetter finner du HER.

 

Kommentarer

kommentarer