OD-forestilling på Risum

Torsdag kveld samler Musikk, dans drama på Risum troppene til en storslagen Operasjon Dagsverk-forestilling i Blackboxen på Risum. Kom kom!

De har sunget, spilt og øvet inn replikker i hele høst. Nå skal elevene på MDD på Risum endelig få vise haldenserne hva de har holdt på med på skolen i høst. Torsdag kveld er det to OD-forestillinger; en klokka seks, og en klokka åtte.

– Og så skal vi sette opp to show for ungdomsskolene i Halden på dagen på fredag, forteller produsent for OD-forestillingene: Hanna.

– Det er jo fint å invitere ungdomsskoleelevene opp hit og vise dem hva vi driver med her på linja, sier Idun. Vi ønsker jo å vise oss frem for fremtidige elever.

En god mulighet til å selge inn linja til tiendeklassingene altså!

Årets OD-prosjekt har fått tittelen: «Du er innafor».

Det blir en god blanding av drama og musikk på OD-forestillingen.

– Førsteklasse drama og musikk har samarbeidet for å lage åpningsinnslaget, forteller Hanna. Og så kommer andreklasse med et utdrag av det de jobber med nå, de jobber med et gresk stykke som de skal vise på BomKræsjBang. Tredjeklasse drama skal fremføre dikt.

– Det er første gang førsteklasse har både musikk, teater og dans i åpningsinnslaget, legger Martin til, det er jo verdt å nevne.

I tillegg til de ulike trinnenes innslag, blir det flere musikkinnslag, både med kor og band.

– Vi har vært opptatt av at det skal være like mye drama og musikk, forteller Idun. De som kanskje lurer på å søke på linja, kan få se at det er en likevekt her.

Det har vært mye jobb de siste ukene. Men produksjonsgruppa forventer at denne uka blir enda mer travel.

– Det blir noen lange dager, sier musikkelev Karoline. Men det blir en fin øving mot BomKræsjBang i mars neste år.

I år går inntektene fra OD-forestillingen til Ungdom i Sør-Afrika. Det kan du lese mer om her.

Martin har en oppfordring helt til slutt:

– Vi opplever at folk er mer hjemme nå enn før koronaen, sier han, det selges færre billetter til kulturarrangementer nå enn før. Vi mennesker er jo vanedyr, og nå har vi vært lenge hjemme i sofaen. Men denne forestillingen er kort, og det skjer veldig mye på de femti minuttene vi holder på. Og så går pengene til en god sak! Så dette er en god start på å komme seg ut av sofaen og ut i kulturverden igjen.

Billetter til forestillingen finner du her.

På bildet, fra venstre: Karoline, Anna, Idun, Hanna, Edit og Martin.

Kommentarer

kommentarer