Nytt yogatilbud i Halden: Ferdig trent før jobb

Har du dårlig samvittighet fordi du ikke beveger deg nok i hverdagen? Ettermiddagene er gjerne fylt av plikter: logistikk med barn som skal hentes på skole eller barnehage, de skal til og fra allidrett og fotball, du skal handle, så er det foreldremøter og bursdager, matlaging, husarbeid, tur med bikkja… så når skal du egentlig få tid til å trene?

Fra august kan du senke skuldrene, for nå tilbyr Gunn Helene Arsky en tidlig yogaklasse før frokost. Hun sier:

– Jeg har satt opp klassen så tidlig at de fleste vil rekke å trene seg ferdig før jobb. Yogaklassen passer for alle nivåer og kropper, og siden det er grytidlig om morgenen, starter vi rolig ut. Det vi si at vi gjør en del øvelser liggende og sittende på gulvet, slik at overgangen mellom søvn og aktivitet blir mykest mulig.

Gunn Helene i action. Foto: privat.

Men den kompakte yogaklassen er ikke bare ro og avslapning. Arsky fortsetter:

– Vi kommer til å ta for oss kjernemuskulaturen i mage og rygg, og du får også myket opp i nakke og skuldre. Så når de 60 minuttene er ferdig, vil du ha en god følelse av å ha vært innom alle de viktigste områdene av kroppen. Og ikke minst – du er klar for alle utfordringer som dagen måtte ha å by på!

Foto: privat.

Frokost inkludert

Ganesha Yogastudio eies og drives av yogalærer og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky. Hun er også vegetarkokk og holder matkurs. Derfor er det ikke så rart at også morgenmåltidet er hensyntatt.

– Jeg ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for alle å rekke denne tidlige morgentreningen. Det beste er å gjøre yoga på tom mage, så elevene kan veldig gjerne komme uten å ha spist. Og for å sikre en god dag videre, serverer jeg en sunn, superdeilig frokost i etterkant av klassen. Den er beregnet å ta med ut døra.

Stressmestring og fysisk helse

Lurer du fortsatt på om yoga er noe for deg? Ny forskning viser at du lettere kan stresse ned når du går på yoga. Det lavere stressnivået fører igjen til lavere blodtrykk, lavere kolesterol, mindre spenningshodepiner og bedre nattesøvn.

Kurset er på 6 ganger med oppstart tirsdag 13. august klokken 06.45-07.45. Det er kun 6 plasser, du trenger ingen forkunnskaper eller utstyr – alt er i studio.

Er du interessert i å trene deg ferdig før jobb?

Ta kontakt med Gunn Helene Arsky på sms til 93217413 eller epost gunn.helene.arsky@gmail.com

Se også www.ganeshayoga.nofor mer informasjon om klassen og om forskning på yoga og helse.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer