Nytt band i byen

Vi har fått et nytt Haldenband folkens! Shoegaze-bandet Sloth dukker opp på Reis allerede førstkommende fredag for å spille support for The Preachers. 

Andreas Buckholm har mange jern i ilden, han spiller i minst fem band i ulike typer sjangre. Nå kan han adde nok en sjanger til lista, for forrige uke danna han et shoegazeband med Mads Parton! Det starta med at Jesse Tomlinson på Reis mangla et supportband på et par konserter.

– Jeg var en tur på Reis forrige, forteller Mads, og da fortalte Jesse at han hadde et par konserter som han ikke hadde noe support til. Jeg sa jeg skulle høre med Andreas om vi kunne gjøre noe med det.

Mads ringte til Andreas. Kunne de ta noen låter fra det gamle bandet kanskje? Men da Andreas hørte at det var et garasjerockband de skulle spille support til, ville han spille garasje han også.

– Det blir ikke dummere det, sier Andreas. Men det skulle det jo faktisk bli. Vi hadde typ to uker på å lage låter til et sett på en halvtime. Og Mads var jo sjuk. Jesse hadde allerede laga et presseskriv der han kalte oss neo-industrial shoegaze fra Halden, basert på noe Mads hadde sagt til ham på telefonen.

Andreas satte seg ned for å skrive neo-industrial shoegaze.

– Det passa egentlig bra, sier Andreas, for jeg har hørt mye på My Bloody Valentine i det siste, det er shoegaze fra nittitallet.

Så ringte Simen Dahle. Han lurte på om Andreas hadde et band som kan gjøre en konsert på Aladdin, siden det ikke var noe som skjedde der den andre helga i mars.

– Jeg sa at jeg kunne lage en EP, sånn at vi kunne ha slippkonsert for den, forteller Andreas. Så nå skulle jeg plutselig lage en EP også.

Andreas skrev musikk, og spilte inn klipp med mobil og kassegitar i stua si. Mads var sengeliggende, og satt hjemme og mottok musikk som han jobbet videre med.

– Det er Andreas som er master mind her, sier Mads, og det er jeg utrolig takknemlig for.

Forklar sjangeren shoegaze!

– Shoegaze hadde sin opprinnelse på slutten av åttitallet, forteller Andreas. Kevin Shields, som spiller gitar i My Bloody Valentine, han begynte å dra seg ut av tune med vib-armen, så ble det en helt egen sound av det. De gjorde det veldig høyt og med mye reverb-effekter, sånn at det ble en skikkelig atmosfærisk greie, med mye støy-effekter. Det låter dritfett.

Men hvorfor heter det shoegaze?

– Uttrykket kommer fra at banda begynte å få så mange pedaler, så de sto og tråkka hele tia. Derfor så de jo bare ned på skoa sine, og ikke ut på publikum.

Sånn oppsto et helt nytt band til i Halden. Helt sant. Og på fredag kan du få se dem sjøl, da spiller de suppport for The Preachers på Reis. Og så slipper de jo EP da, fredag 10. mars! Support på releasekonserten blir Blindtärm og Ed, Ed og Eddy. Men EPen kan du høre allerede nå på fredag, for da kommer den faktisk på Spotify!

Om The Preachers: 

En nordmann dro til Køben for å se råbrae Night Beats (US) , garagepsychsterne fra Unaiten men blei fjetret av supportduoen The Preachers og tenkte at de bare MÅ spille hos oss. Og slik blei det. Det ser vi meget frem til. Hurra for rock.«Do you like fuzz? Do you like punk? Do you like psych?Then meet your new favourite
band. The Preachers is a duo from Copenhagen, who, with the fuzzpedal fully engaged
and riffs that stick to your brain, plays some rock-solid garagerock which makes you think of several bands from the American West Coast.It’s fast and it’s loud.Over the last couple of years, The Preachers have played a wealth of concerts, released
the EP ‘Gateway Dreams’ and recorded a livesession.Their live shows are energetic, and The Preachers always give everything they’ve got. If you like wearing denim-jackets, drinking beer, and listening to rock n’ roll, there’s no
excuse for not giving The Preachers a listen.

 


 

 

 


Kommentarer

kommentarer