Nytt år, nye cacherMange haldensere har funnet veien til geocachingens verden, og for omtrent tretti av dem var det naturlig å starte det nye året med et treff på Trestikke.

Geocaching kan sammenlignes med orientering. Du finner frem med hjelp av gps i stedet for kart og kompass, og du leter etter poster. Posten du leter etter kan være stor eller liten, man vet som regel ikke hvordan den ser ut før man finner den. 
I løpet av året arrangeres det flere treff for geocachere.  På kandusi.no har vi tidligere skrevet om et treff på Venås.
Denne gangen var det Kjersti Gulbrandsen sin tur til å arrangere. Hun har holdt på med geocaching i flere år, og funnet cacher på kryss og tvers i Norge. 
Stedet hun valgte ut for treffet var Trestikke, en idyllisk plass med tjern og gapahuk noen minutters kjøring fra Prestebakke.
– Jeg var rimelig nervøs før treffet. Bekymret meg for at veien inn til gapahuken på Trestikke ikke skulle være kjørbar, redd for at været ikke skulle være bra, redd for at det ikke skulle komme så mange og redd for at vi ikke skulle få fyr på bålet. Jeg vet jo at det er bare teit å være redd for de tingene, men man vil jo at det skal bli vellykket, sier hun.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gulbrandsen forteller at alle bekymringene var bortkastet.  Det ble et veldig vellykket arrangement.
De fleste deltagerne tok sjansen på å kjøre helt frem til Trestikke, og ble naturlig nok glade da det allerede var fyr på bålet i den sure vinden.
– Et geocachingarrangement fungerer slik at alle som kommer logger arrangementet som et funn. Det ble bål, grilling, skravling og kake. Tilbakemeldingene har vært kjempefine. Mange har oppdaget en flott ny turplass, og det i seg selv er jo kjempepositivt.

Vil du vite mer om geocaching bør du klikke deg inn på geocaching.com

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer