Nyter stillheten

Foto: Birthe Havnes

KanDusi presenterer de fire fotografene som står bak fotoutstillingen på Galleri Rød 17.- 27. august. I artikkel nummer tre presenterer vi naturfotografen Birthe Havnes:

Med sitt daglige virke som anestesisykepleier på Sykehuset Østfold Kalnes, forteller Birthe Havnes at hun finner en god balanse i hverdagen når hun reiser ut i naturen for å ta bilder.

Årets fotoutstilling er et samarbeid mellom Birthe Havnes, Bård Halvorsen, Bjørn Johannessen og Hans Petter Wille. Debututstillingen deres var på Rød i 2015, og nå er de i gang med en ny utstilling, også nå med stor variasjon i tema og motiv. Denne artikkelen handler om Birthe Havnes og hennes forhold til fotografering.

Fotograferer mye i Halden og Enningdalen

– Jeg er nok et litt sånn roadtrip-menneske når det gjelder foto, sier Birthe Havnes. Hun oppsøker gjerne nære og kjære områder i distriktet vårt. Hun kan også reise langt med sitt fotoutstyr.

Birthe trives veldig godt i området rundt Berby.

– Der går tid og rom i ett. Motiver jaktes på. Lys reflekteres i vannet, og jeg fanger «laksen».
– Min laks, den kan nytes over tid som et motiv på veggen, sier Birthe. Hun blir stille og tankefull, smiler og forteller at hun har hentet endel motiver fra Berby til årets fotoutstilling.
– Det største problemet mitt når det gjelder naturfoto, er nok at jeg er et utpreget B-menneske, forteller Birthe.
– Alle vet jo at de magiske morgener har lys og farger som er myke og gode. Men tidlig om morran har jeg jammen problemer med å komme meg opp.  Så mine motiver er for det meste fra ettermiddager og kvelder.

Foto: Birthe Havnes. Birthe finner god balanse i hverdagen når hun får dratt ut i naturen og tatt bilder.

Motivert av gode tilbakemeldinger

– Det er krevende å velge ut nye bilder og heve din egen fotografering til et nytt nivå. Men etter debututstillingen i 2015 var vi alle klare på at vi ønsket en oppfølgingsutstilling. Så det har blitt en del fototurer de siste to årene, sier Birthe Havnes.

Hun forteller ivrig om åpningsdagen på Galleri Rød for to år siden, om mange forventningsfulle tilskuere, overveldende tilbakemeldinger og jamnt tilsig av besøkende alle utstillingsdager.

– Det var ikke til å tro. Bilder ble solgt, fikk nye eiere, henger på vegger i Halden og i andre byer. Disse opplevelsene var for meg litt surrealistiske i forhold til hva jeg våget å håpe på forhånd, sier Birthe, holder pusten et lite øyeblikk og spør:

– Kan vi være like heldige i år?

Birthe Havnes lover i hvert fall alle besøkende en variert og innholdsrik utstilling. Hun ønsker alle velkommen.

– På Galleri Rød blir det noe for enhver smak i år også.

Fotografene bak fotoutstillingen på Galleri Rød: fra venstre: Bjørn Johannessen, Birthe Havnes, Hans Petter Wille og Bård Halvorsen

Vil du lese om de andre fotografene bak utstillingen? Les om Bård Halvorsen her, og Bjørn Johannessen her. Artikkelen om Hans Petter Wille kommer i kveld.

Åpningstider til fotoutstillingen på Rød

 

Lørdag 19. august kl. 12 – 16

Søndag 20. august kl. 12 – 16

 

Fredag 25. august kl. 18 – 21

Lørdag 26. august kl. 12 – 16. Kl. 14-15 forteller fotografene om “veien fram” til noen av sine bilder på utstillingen

Søndag 27. august kl. 12 – 16

 

Mer informasjon om fotoutstillingen finner du på utstillingens facebookside.

Teksten er levert av Fotoutstilling på Galleri Rød 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer