Gjemt i et dreneringsrør

Du har kanskje sett dem, de mystiske menneskene som sniker rundt og kikker oppe i skiltstolper og under flaggstenger? De driver ikke med noe ulovlig, de driver med en teknologisk orienteringslek. 
Søndag 3.mai feiret et femtitalls haldensere 15 års jubileum for når den første posten ble lagt ut.

Geocaching ble startet ved at den første posten ble lagt ut med gps-merking, og det ble postet en melding på internett med koordinatene.
Siden den gangen har tusenvis av geocacher blitt lagt ut over stort sett hele verden, og Halden er ikke noe unntak.

IMG_2874

Aktivitet hele året 
Kjersti Gulbrandsen er en av mange ivrige geocachere i Halden som deltok på 15års jubileet på Venås. Hun har holdt på med dette i fem år, og det har blitt en del cacher siden den gangen.
– En bekjent og tidligere kollega drev litt med det, og jeg ble nysgjerrig. Cachet først med en mobiltelefon, men vi kjøpte en egen gps noen måneder senere, forteller hun.
Geocaching er en hobby som fungerer godt hele året, siden det er så mange steder å velge mellom og det ikke er noe værforbehold. Det er også forskjellige vanskelighetsgrader på cachene, så det er mulig for alle å delta.
– Det mest merkelige stedet jeg har funnet en cache må vel være inne i et stort dreneringsrør, sier hun.

Byen brenner og Mette Meng
I Halden finner vi hundrevis av cacher, og mange av dem ligger i sentrum. Hver cache har sitt eget navn, som for eksempel ”Byen brenner” og ”Mette Meng”.
Det er gode muligheter for å kombinere en cache-jakt med et kafèbesøk eller piknik på Rød Herregård. På Fredriksten festning finnes det selvfølgelig flere cacher, en av dem anbefales ikke hvis du har et snev av høydeskrekk.

Her kan du lese mer om geocaching: https://www.geocaching.com

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer