Ny utstilling på H.E.K.S!

Åpning av Tor Jørgen van Eijks RAW 4 & 5 på Halden Eksperimentelle Kunstsenter lørdag 11/12 kl.19:00

Tor Jørgen van Eijks uttalte mål er å lage videobilder ingen noensinne før har sett. Han er en knallhard formalist som bruker analoge signalprosesseringsmetoder for å skape endeløse, monotone og repetetive mønstre med antikvarisk utstyr fra 60-, 70- og 90-tallet. Når van Eijk jobber analogt er det fordi det gir ham en umiddelbar flyt og muligheter for improvisasjon i prosessen, i motsetning til når han i studio jobber med total digital kontroll.

Hans frie bruk av moderne digitale og antikvariske analoge metoder trekker veksler på futuristenes maskin- og fremtidstro i en rekursiv loop, med en brodd som nesten treffer ham i hans avantgardistiske selv. Verkene vi vil vise er produsert i det legendariske Experimental Television Center i New York på samme analoge utstyr som blant annet Nam June Paik, Steina & Woody Vasulka og Walter Wright brukte.

I anledning åpningen av utstillingen vil H.E.K.S sitt husband Augmented Fields spille lyder fra antikvarisk maskineri, fremført på moderne maskiner som er produsert i futuretrografisk ånd.

Utstilling er støttet av Norsk Kulturfond og Viken Fylkeskommune

 

Kommentarer

kommentarer