Ny utstilling med Kvartetten

Velkommen til ny utstilling i Kvartetten visningsrom. Utstillingen vises i fire av Tungegårdens vinduer, de som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata. Utstillingene oppleves fra gateplan, og det er montert en QR kode til venstre for vinduene der kan man finne  informasjon om kunstneren. Takk til Kunstgården som lar oss bruke vinduene, så vi kan fortsette å vise samtidskunst til folk i Halden – døgnet rundt.

Månedens kunstner: Stefan Schröder

Tittel: kraftig – én drømmeaktig versjon av byen, en høstdag i år 2021.

Teknikk: Et veggrelieff i 4 deler for Kvartetten visningsrom, Halden. Akryl på poppel kryssfiner

Stefan Schröder (f. 1966 Dresden) har sin tilknytning til Halden gjennom sitt atelier på Spinneriet i Tistedal. Han jobber med ulike kunstneriske utrykk og teknikker; tegning, foto, skulptur, installasjon og deltakende kunst. Drivkraften finner han i møte med mennesker, steder og historier, men også gjennom objekter og materialer – som ikke lenger befinner seg i sin opprinnelige sammenheng. Stefan har stilt ut på en rekke profilerte gallerier i Norge og Tyskland, deltatt på juryerte utstillinger og biennaler– og hatt flere utsmykningsoppdrag i både Norge og Tyskland. Kunstneren er innkjøpt av private og offentlige samlinger i Tyskland og i Norge.

Sammen med to kolleger har  Schröder dannet Tenthaus, som er et mobilt atelier, et tverrfaglig samarbeidsprosjekt og en radiokanal. Tenthaus har utviklet seg til å bli en anerkjent aktør som jobber både nasjonalt og internasjonalt. I denne prosessen inkluderer han gjerne ungdom som er med på ideutvikling og utførelse av verkene. Sammen med Tenthaus forbereder han nå et deltakende verk for åpningsutstillingen på Nasjonalmuseet for Kunst og Arkitektur, som åpner i juni 2022.

Schröder skriver om utstillingen i Halden: «En blå himmel i fire deler. Et landskap bestående av ulike elementer. Snittet gjennom en undersjøisk kraftledning, linedanseren over Fredriksten festning, en kite-surfer på fjorden foran vindmøller, fossen med sagbruk langs elvebredden, det kjente høye tårnet én møter på vei inn til byen, fugl sittende på ledninger høyt oppe. Himmelen som omfavner det hele. Sitater fra virkeligheten, personlige referanser og fiksjonen møter hverandre i et nytt veggrelieff.»

Utstillingen vises fra 06.11.21 til og med 01.12.21

Vi ønsker velkommen til  åpning lørdag 06.11.21  kl 13.00

Kvartetten består av fem profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Thomas Pedersen, Trond Arne Vangen, Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer