Ny utstilling i Tungegården

I dag åpner Kvartetten utstillingsrom en ny utstilling i Tungegårdens vinduer i gågata. Denne gangen er det Tonehjulet Kräftpest som stiller ut. Ta deg en tur ned i gågata og se en smittefri kunstutstilling gjennom Tungegårdens vinduer da vel! 

Her forteller Tonehjulet Kräftpest om seg selv og utstillingen du vil få se i Tungegårdens vinduer fremover:

«Tonehjulet Kräftpest er et idealistisk drevet plateselskap som arrangerer konserter og andre arrangementer på fritiden. Vi er i utgangspunktet en vennegjeng som er i overkant opptatt av kunst, kultur og musikk, og flere av oss spiller i utallige band.

Vi har mye og lang erfaring med å arrangere, og har hatt ansvaret for egen scene både ved Tons of Rock, Månefestivalen i Fredrikstad og Kanalrock i Horten m.m.. På Kanalrock hadde vi ansvar for alt fra booking, frivilligorganisering, dekor og spilling. Vi har også arrangert 8.mars-konsert 2 år på rad i Halden. Tonehjulet driftes av et styre som ordner økonomi, planlegger arrangementer og samkjører kunnskap på tvers av alle som er tilknyttet Tonehjulet Kräftpest. Tilknyttet Tonehjulet er det flere med kunstnerisk og kreativ bakgrunn som bidrar der det trengs. Dette er noe av det som gjør oss til akkurat de vi er; Tonehjulet Kräftpest – et idealistisk kulturkollektiv.

Bandene som er tilknyttet Tonehjulet Kräftpest som er aktive per i dag er:

Göttemia, Lucky Malice, Freedumb, Laurits Mosseby Orkester, Fork og Lyngfarer. Andre band som tidligere har vært aktive i Tonehjulet Kräftpest er blant annet Regn, Norsk Råkk, Vaya Con Satan og Garden.

Et av vinduene i Tungegården. Foto: Ellen Midtfjeld.

Tilknyttet Tonehjulet Kräftpest er også kunstneren Hanna Fauske, som spiller bass i Lucky Malice.​ ​Hanna Fauske (f. 1988) er en billedkunstner fra Fredrikstad, med bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim (2014). Hun skaper bilder gjennom iscenesettelser og komposisjoner som gjerne kommer til uttrykk via foto og video. I hennes arbeider beveger vi oss i en fiktiv verden inspirert av virkelighetens hverdag og såkalt vanlige folk. Vi blir invitert tett inn i den private sfærer hvor hun trekker frem elementer og situasjoner som tilsynelatende er helt normale og har blitt så vanlige at vi tar de for gitt. I arbeidene slipper hun inn muligheten for det alternative og absurde, hvor også humor og positivitet er med på å skape en lettbeint stemning rundt det aparte. Hanna har lagd flere coverart og plakater for Tonehjulet Kräftpest. Hanna Fauske skal stille ut i ett av vinduene under vår utstilling.

Hanna Fauskes utstillingsvindu i Tungegården. Foto: Ellen Midtfjeld.

En annen kunstner som også stiller ut noen av sine verk er grafisk designer Ricky Norum (f. 1990). Han er også medlem i bandet Göttemia og aktiv i Tonehjulet Kräftpest. Ricky er en Haldenser som er utdannet både innen grafisk design og filmvitenskap. Ricky Norum gjør størsteparten av konsertplakatene, vinyldesign og merch for Göttemia i tillegg til at han har gjort design for andre band i Tonehjulet. Ricky har blant annet jobbet i flere år som grafisk designer for Studentersamfundet i Trondheim, designet t-skjorter, konsertplakater og vinylcover for band i Oslo og omegn. Ricky jobber også med filmproduksjon og jobber per i dag med ny musikkvideo for Göttemia. Ricky kommer til å stille ut både band-relatert grafisk design og andre verk han har produsert utenom Tonehjulet Kräftpest.

Foto: Ellen Midtfjeld.

I utstillingen tenker Tonehjulet Kräftpest å stille ut tidligere utgivelser i vinylformat, konsertplakater og band-merch (t-skjorter, bagger m.m.). Noe av det vi stiller ut kan bestilles fra vår nettbutikk; ​https://kraftpest.bandcamp.com​.

Vi setter pris på alle bestillinger da dette er med å gjør at vi kan spille inn flere skiver, lage musikkvideoer og utvikle merch. Alle konserter og turneer har blitt avlyst, slik at annen inntekt har forsvunnet. Håper på å se deg utenfor utstillingen vår i gågata, som vi har gjort i samarbeid med Kvartetten.»

Her finner du Tonehjulet Kräftpest på Facebook.

Her finner du Kvartetten visningsrom på Facebook.

Kommentarer

kommentarer