Ny utstilling i Tungegården

Lørdag 27. februar åpner Kvartetten visningsrom en ny utstilling i Tungegårdens vinduer i gågata. Denne gangen er det kunstner Tor-Magnus Lundeby som stiller ut sine sort-hvitt arbeider i vinduene.

Kvartetten visningsrom stiller ut samtidskunst i 4 av Tungegården/Fargespills vinduer i gågata. Kunstnerne som er invitert er profesjonelle, og bor i – eller har tilknytning til Østfold. Ved å bruke vinduene  når vi ut til mange, også de som sjelden eller aldri går på et galleri. Samtidig ønsker vi å skape en spennende visuell opplevelse i byen vår.

Utstillingsrommene er i de 4 store vinduene som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata, på den lille plassen (Tungespissen) med bysten av Peder Kolbjørnsen. Utstillingene skal oppleves fra gateplan.

Månedens kunstner: Tor-Magnus Lundeby

Tittel:  Sort-hvitt-arbeider for 4 vinduer.

Denne månedens kunstner heter Tor-Magnus Lundeby. Han bor og arbeider i Fredrikstad, og har sin utdannelse fra Vestlandets Kunstakademi (Bergen). Han er en driftig og anerkjent kunstner, har hatt flere utsmykninger – samt vist sine arbeider i flere profilerte visningsrom og gallerier.

I Kvartetten skal han vise fire nye plansje-formede arbeider, utført med bengalakk på kalkerpapir. Kunstneren skriver: « De er verken malerier eller tegninger, samtidig er de også begge deler» . Han bruker både enkle, kompliserte og rare former, slik naturen ofte åpenbarer seg for oss. Han har også funnet motiver inspirert av gamle fabrikker som er plassert ved  fjell og vann.

Inspirasjonen denne gangen har han hentet fra Sarpefossen. Han har tilbrakt flere søndager der og studert byggekunsten rundt fossefallene og kraftverkene. Han skriver videre: «Jeg fascineres spesielt av de stedspesifikke, monumentale byggene med en mystisk aura rundt seg, de som har blitt reist 1 etter 1 i over 100 år, som et komplekst system av funksjon og form».

Utstillingsåpning  er lørdag 27.02.21 kl. 13.00

Utstillingen vises til og med 24.03.21.

Velkommen til Kvartetten Visningsrom, med god avstand og medbrakt ansvar.

Kvartetten består av fire profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, som også er initiativtager, Trond Arne Vangen (Spinneriet), Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Her finner du Kvartetten Visningsrom på Facebook.

Kommentarer

kommentarer