Ny utstilling i Tungegården

Etter en liten pause pga oppussing ved og rundt utstillingsvinduene, fortsetter Kvartetten Visningsrom med å vise spennende utstillinger i fire av Tungegårdens/Fargespills vinduer i gågata.

Kunstnerne som er invitert jobber med samtidskunst på forskjellige måter, de bor i – eller har tilknytning til Østfold. Ved å bruke vinduene kan man nå ut til mange, også de som sjelden eller aldri går på et galleri. Og, ikke minst, skape en spennende og givende visuell opplevelse i byen vår.

Utstillingsrommene er i fire av de store vinduene som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata, på den lille trekantede plassen med bysten av Peder Kolbjørnsen. Utstillingene kan på den måten oppleves fra gata.

Ny utstilling fra 25. juli

Denne måneden skal Kristin Romberg (fra Fredrikstad) og Per Jonas Lindstrøm lage en spennende visning. I noen dager i begynnelsen av juli har de  jobbet i Per Jonas’ studio på Spinneriet i Tistedal. De har arbeidet med en serie større lerreter på rød bunn. Dette har vært en intuitiv prosess, der kunstnerne har vekslet om å jobbe på og i hverandres arbeider. Akrylmaling blandet med oppkuttede fragmenter av tidligere arbeider, foto, tegninger, maleri og farget papir. «Det aparte par» er utstillingens tittel.

Det aparte par

Utstillingen er et samarbeid som har sitt utgangspunkt i et kunstbokprosjekt på Østfold kunstsenter i januar-mars 2020. Kristin, som kommer fra Fredrikstad, var en av ca. 20 inviterte kunstnere som deltok på en workshop,  arrangert av Per Jonas Lindstrøm. Ideen var å lage en bok i løpet av en dag, i galleriets åpningstid; en Endagsbok.                                

Den ferdige boken, «Aparte par» var laget på rødt papir, og arbeidsprosessen var for begge kunstnerne en skikkelig høydare. Begge syntes at samarbeidet måtte utvikles  videre. I et par dager i begynnelsen av juli har de  jobbet i Per Jonas’ studio på Spinneriet i Tistedal. De har arbeidet med en serie større lerreter på rød bunn. Dette har vært en intuitiv prosess, der kunstnerne omvekslende har jobbet på og i hverandres arbeider. Akrylmaling  blandet med oppkuttede fragmenter av tidligere arbeider, foto, tegninger, maleri og farget papir. Av denne serien har kunstnerne valgt fire arbeider som skal vises i visningsrommet Kvartetten.

Utstillingsåpning lørdag 25.07.20

Kvartetten består av fire profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, som også er initiativtager, Trond Arne Vangen (Spinneriet), Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer