Ny direktør for Det Norske Blåseensemble

Styret i Det Norske Blåseensemble har ansatt Thorstein Granly som ny direktør. Stillingen er et åremål på 6 år, og Granly begynner 1. september 2017.

– Han var styrets førstevalg. Thorstein har bred og lang erfaring fra ulike deler av musikklivet, og vi ser frem til at han skal bidra til videre vekst og utvikling for Det Norske Blåseensemble, sier styreleder Kari Agerup.

Granly på sin side uttaler at jobben er en spennende utfordring som gjør han både ydmyk og veldig motivert. – Blåseensemblet har en spennvidde og et program som inspirerer og jeg gleder meg til å bli kjent med musikerne og administrasjonen.

Thorstein Granly har vært assisterende direktør for Rikskonsertene, direktør for Stavanger Symfoniorkester og festivalsjef for Moldejazz. Han har også vært aktiv i ulike styrer, blant annet i Norske Festivaler, Kammermusikkfestivalen i Stavanger, MIC og stiftelsen Kultur i Ski. I 2014 var Granly medlem av et departementsoppnevnt panel som evaluerte flere av de norske orkestrene i Norge, deriblant Det Norske Blåseensemble.

Thorstein Granly er 52 år gammel og har en Bachelor grad i Management fra BI, Cand. Mag med musikkfag fra Universitet i Oslo og Master i Arts Management fra City University, London.

Det Norske Blåseensemble produserer over 100 konserter hvert år, i Halden og andre steder i Østfold, i Norge og internasjonalt. Ensemblet har de senere årene markert seg internasjonalt med satsningsområdene tidligmusikk og sanntidsmusikk. Under nåværende direktør Geir Rebbestad har de i løpet av de siste årene innledet et samarbeid med BBC Singers, de har holdt konserter på verdens største barokkfestival i Bolivia og får stadig invitasjoner til å spille i ledende konserthus i Europa. I desember 2015 fikk DNBE prisen «Årets utøver» fra Norsk komponistforening for sin satsing på sanntidsmusikk.

Stiftelsen Det Norske Blåseensemble har 33 ansatte, hvorav 24 musikere er i ensemblet. I 2016 hadde Blåseensemblet en bevilgning fra staten, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune på til sammen 34,5 millioner kroner.

Kommentarer

kommentarer