Norsk Råkk og Vaya Con Satan på Bryggerhuset

Frister det med et rocka avbrekk fra romjulas lune stemning bør du ta turen til Bryggerhuset onsdag kveld. Vi tipper at Norsk Råkk og Vaya Con Satan vil sørge for at det smeller godt i veggene der.

Norsk Råkk har holdt på i omtrent ti år med noe opphold. De har spilt i Halden flere ganger tidligere, men det blir første gangen på Bryggerhuset.
– Vi har spilt på både Feelgood og Siste Reis før. Den første gangen var vel i 2008 og i 2010 spilte vi sammen med Vaya Con Satan, forteller Torstein Eriksen. Han har spilt i Norsk Råkk siden starten. Bandet spiller norsk rock med stor ska/reggea/punk-innflytelse.
– Vi har beina godt plassert i 80-tallet og våre låter er inspirert av artister som Kjøtt, DePress, The Aller Værste, Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og Dumdum Boys. Lydbidet vårt har utviklet seg over tid og blåserne har fått en mer sentral plass.

Norsk Råkk er ikke som andre tradisjonelle rockeband. Hos dem har blåserekka blitt et bærende element i bandet.
– Vi kommer med et 8-mann sterkt band. Det siste året har vi jobba mye i studio med nye låter og vi gleder oss til å spille noen av dem for haldenserne, sier Torstein.
– Publikum kan glede seg til en energisk, melodisk og spontan konsert!

Han ser frem til å stå på samme scene som Halden/Fredrikstad-bandet Vaya Con Satan igjen. Bandet består av Laurits Mosseby, Hanna Fauske og Roy Arne Klemmetsrud.
I september spilte Vaya Con Satan og Norsk Råkk sammen på Revolver i Oslo.
– Vaya har virkelig vokst som band og konserten i Oslo var det beste jeg noensinne har sett av dem. Det virker som alle musikerne i bandet har utviklet seg mye og settet var fylt med godlåter fra start til slutt, skryter Torstein.
– Dette bandet er en skjult perle i Østfold-rocken og anbefales for alle som liker garasjerock med punkdriv toppet med gode melodier!

Laurits Mosseby i Vaya Con Satan forteller at de har gitt ut to EP’er og  skriver for tiden låter til en ny.
– Bandet lå nede i 4 år og kom tilbake under årets Tons of Rock. Musikken vår er inspirert av blant annet Dead Moon, Wipers, Kinks og Elliot Smith. Haldenserne kan glede seg til «et litt småskeift pop/punk-orkester».

Konserten på Bryggerhuset 28.desember starter kl. 20.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer