Norma slipper musikkvideo

New band in town folkens! Americanaduoen Norma slipper sin første musikkvideo i dag.

Du har sett dem på scenen før. Jørgen Kjeholt Nilsen og Thor Andreas Holberg-Murtnes har spilt i både Huma Luma og Living Alma, men nå har de slått seg sammen om et nytt band. I en helt annen gate.

I utgangspunktet er Norma en duo. Det hender imidlertid at de fyller ut lydbildet med Oskar Rølling og Levi André Nuet på henholdsvis trommer og bass.

–  Det er Jørgen og jeg som er kjernen, forteller Thor. Men det er utrolig moro å ha med Levi og Oscar også, så vi kommer til å gjøre mer av det fremover. Vi har en god dynamikk når vi spiller sammen, og ikke minst er det en god kjemi der.

Jørgen og Thor. Foto: Tora Berg Hatlestad.

Det begynte høsten 2020. Thor og familien hadde akkurat flytta tilbake til Halden, og Jørgen ville spille country.

– Det var en gyllen mulighet da Thor kom hjem, forteller Jørgen. Vi har alltid hatt lyst til å gubbe litt, og gjøre det vi ville for en gangs skyld.

– Greia var at vi skulle skrive country, drikke øl, spille, og dra hjem og sove, forteller Thor. En gang i uka. Vi skulle ikke gjøre så mye mer ut av det.

De satte i gang, skrev låter, og laga seg en liten katalog. Den første spillejobben ble unnagjort på Siste Reis først i mai i år. Da var Norma support for Good Times BBQ Blues band. På den andre siden av sommeren spilte Norma på Reis igjen, på kickoffen for Aladdins americanafestival i august. To dager senere spilte bandet på selve festivalscena utenfor Aladdin.

Norma på americanafestival i august. Foto: Ellen Midtfjeld.
Foto: Ellen Midtfjeld.

– Det gikk fort dit, forteller Jørgen. Plutselig sto vi på scena med fullt band. Vi rakk å øve tre, fire ganger sammen før konserten. Og det var utrolig moro. Vi gikk litt i lykkerus etterpå.

– Det var moro å få tilbakemeldinger fra de andre artistene på festivalen, forteller Thor. Fra rutta folk, ekte americana-folk som kom bort til oss etter settet og sa det var bra. Det var utrolig gøy.

– Katie Pruitt kom bort og lurte på hvor hun kunne få kjøpt plata, forteller Jørgen.

Men plate, det har ikke Norma rukket å spille inn. Ennå. Men det kommer! Og mens vi venter på det, så kan vi nyte de fem musikkvideoene bandet spilte inn tidligere denne uka som skal slippes i ukene som kommer. Norma tok med seg brødrene Diesen til øvern på Vannvogna, og rigget seg til for innspilling. Her kan du se resultatet:

Se Stealing Horses her:

Norma har rukket å spille en del siden debuten i mai. I tillegg til festivaljobbene, har de for eksempel spilt med Embla & The Karidotters.

– De er så fine folk, forteller Thor, jeg føler meg helt forelska i det bandet. Det er veldig kult at de tar oss med på ting.

Sjangermessig føler Norma at de hører hjemme under americana-paraplyen, men ikke på et rendyrket vis.

– Det skal være gubbete, sier Jørgen, men ikke for gubbete. Vi er opptatte av at det skal være kult, selv om det er country og americana. Vi vil at det skal være.. jeg skal ikke si hipt, men..

– ..men du sa det allikevel, sier Thor.

– Ja, jeg gjorde det, svarer Jørgen.

– Det er jo americana, sier Thor. Men vi liker å krydre opp progresjonene litt, og gjøre det her til noe litt utenfor den normen som er americana. Bruke noe av det vi har gjort med de andre banda, for eksempel. Litt jazzinnslag og sånne ting.

Foto: Tora Berg Hatlestad.

Lista over musikalske inspiratorer er lang.

– Daniel Romano er viktig, sier Jørgen. Og Aaron Lee Tasjan. Og i tillegg kommer vi jo aldri unna Beatles. Men det er mange, veldig mange som inspirerer oss. Og vi lager låter inspirert av ting vi hører på, og liker.

Hvem skriver tekstene?

– Jeg bruker å si at Jørgen skriver tekst, og jeg retter, forteller Thor.

– Thor er så sabla flink i engelsk, skjønner du, mens jeg skyter litt fra hofta, legger Jørgen til.

Er det politisk?

– Nei, vi starter ikke der, svarer Thor. Vi venter med det. Noen av tekstene er ting vi har opplevd, andre tekster handler ikke om noe spesielt.

– Jeg er happy hvis det rimer jeg, sier Jørgen.

Foto: Tora Berg Hatlestad.

De er vant til å stå litt bak på scenen, ikke i front og midt i rampelyset. Vokalen er det andre som har tatt seg av. Nå står de foran, og bærer hele showet.

Uvant?

– Ja, litt, sier Thor. Nå må vi nok venne oss til å ta litt større plass.

Den plassen fyller Thor og Jørgen veldig fint! Og nå ramler spillejobbene på. De har flere jobber på gang, blant annet skal de spille på en satelittkonsert for Norsk Americana Forums bransjefestival Fjording i oktober. Da skal Norma inn til Herr Nilsen i Oslo, og spille med tre andre band.

– Det er tre americanaband fra ulike deler av landet som har blitt plukka ut av Norsk Americana forum til å spille på satelittkonserten, forteller Jørgen.

Selve Fjordingfestivalen går imidlertid først av stabelen i april neste år, og det skjer selvfølgelig her i Halden.

Følg med folkens, det kommer til å komme mer fra Norma. Følg dem på Facebook eller insta, og hold deg oppdatert på hva de driver med fremover!

 

Forsidefoto: Tora Berg Hatlestad

 


 

Kommentarer

kommentarer