kanDusi

NorgesGruppen er ny deleier i Eurocash Food AB

Axfood har signert en avtale om å kjøpe Eurocash Food AB, og NorgesGruppen vil deretter bli deleier i Eurocash med 49% eierandel. Axfood vil forbli majoritetseier i Eurocash med 51% eierandel.

Eurocash Food AB har åtte dagligvarebutikker ved grensen mellom Norge og Sverige. Sameiet i Eurocash vil bidra til å styrke samarbeidet mellom Axfood og NorgesGruppen, som i flere år har hatt et samarbeid gjennom den nordiske innkjøpsorganisasjonen United Nordic.

-Vi har et godt samarbeid med Axfood og vil med denne overtakelsen forsterke vår relasjon, sier konsernsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen. For å være attraktive nok for forbrukerne i årene fremover er det viktig for oss å øke vår kunnskap om markeder utover våre landegrenser, sier Hollevik.

-Samarbeidet med NorgesGruppen gir oss verdifull erfaring, og vi ser frem til å eie Eurocash i fellesskap, sier konsernsjef Anders Strålman i Axfood.

Deleierskapet i svenske Eurocash er en nysatsing for NorgesGruppen i markeder utenfor Norge. Eierandelen vil gi NorgesGruppen mer kunnskap om blant annet forbrukertrender, handlemønstre og vareutvalg.

Selgere av Eurocash Food AB er Conceptor Handel AS.

Pressemelding fra NorgesGruppen. 

Exit mobile version