NorgesGruppen er ny deleier i Eurocash Food AB

Axfood har signert en avtale om å kjøpe Eurocash Food AB, og NorgesGruppen vil deretter bli deleier i Eurocash med 49% eierandel. Axfood vil forbli majoritetseier i Eurocash med 51% eierandel.

Eurocash Food AB har åtte dagligvarebutikker ved grensen mellom Norge og Sverige. Sameiet i Eurocash vil bidra til å styrke samarbeidet mellom Axfood og NorgesGruppen, som i flere år har hatt et samarbeid gjennom den nordiske innkjøpsorganisasjonen United Nordic.

-Vi har et godt samarbeid med Axfood og vil med denne overtakelsen forsterke vår relasjon, sier konsernsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen. For å være attraktive nok for forbrukerne i årene fremover er det viktig for oss å øke vår kunnskap om markeder utover våre landegrenser, sier Hollevik.

-Samarbeidet med NorgesGruppen gir oss verdifull erfaring, og vi ser frem til å eie Eurocash i fellesskap, sier konsernsjef Anders Strålman i Axfood.

Deleierskapet i svenske Eurocash er en nysatsing for NorgesGruppen i markeder utenfor Norge. Eierandelen vil gi NorgesGruppen mer kunnskap om blant annet forbrukertrender, handlemønstre og vareutvalg.

Selgere av Eurocash Food AB er Conceptor Handel AS.

Pressemelding fra NorgesGruppen. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer