Nissene kommer til byen

Lørdag 8. desember inntar nok en gang nissene sentrum i Halden. Bli med og lag et langt nissetog fra sydsiden og opp til Busterudparken!

Nissene i Fredrikshald Nisselaug har tatt frem nissedrakter og støvler, og kjørt ut ut nissevogna si. Alt er klart til nissetog på lørdag. KanDusi fikk en prat med en av nissene før lørdagens nissetog. Nisse Harald Nygaard har vært med i Nisselauget siden starten, og i år har de faktisk 25-årsjubileum! Siden nisselauget runder 25 har de gitt nissevogna si en aldri så liten overhaling.

-Vi har pussa opp nissevogna vår i år, forteller Harald, den har blitt enda finere. Og større! Den har faktisk blitt veldig fin. Det er Sparebankstiftelsen som har gitt oss midler til oppussinga, men det er vi nissene selv som har gjort jobben.

Nisselørdagen i sentrum starter allerede i 11-tiden på sydsiden. Der blir det fyr i bålpanner, samt gløgg og pepperkaker i regi av Fossekallen Speidergruppe. Fossekallen finner du forresten oppe i Busterudparken også. Fra klokka 12 blir det sang og trekkspill på torget ved henholdsvis Halden trekkspillklubb og Koriallverdenellerno.

-I tillegg kommer nissen i nissevogna si, forteller Harald, han skal gå rundt og hilse på barna på torget.

Klokka 12.30 setter nissene seg i vogna og kjører mot Busterudparken. Idd skolekorps leder an. Harald håper på en lang hale med nisser etter vogna.

Idd skolemusikkorps leder an i nissetoget i fjor:

-Jeg håper det blir verdens lengste nissetog i år, sier Harald, det er veldig koselig om det kommer mange barn og går i toget sammen med oss. Og alle som går i toget må huske på å legge en lapp med navnet sitt i postkassa på torget før vi går. I Busterudparken trekker vi flere vinnere som får en liten premie, og vi deler ut både gruppepremier og individuelle premier.

I Busterudparken har Extra giverglede rigget seg til. De skal selge nisseposer til inntekt for årets julegavehandel.

Nisselauget har det travelt om dagen. I tillegg til den tradisjonsrike tegnekonkurransen i HA har de samlet inn julegaveønsker fra haldenbarn under årets julegateåpning.

-Det kom uhorvelig mange ønsker, ler Harald, vi har flere bæreposer med ønskelister. Noen heldige barn blir trukket på lørdag og får en fin overraskelse fra nissen!

OBS: Denne trekningen skjer på torget før toget går.

Siden Harald og Nisselauget er så gode på å oppfylle barnas ønsker så synes jeg vi bør oppfylle deres ønske om et langt nissetog, eller hva?

Ta på deg nisselue og gå i nissetog på lørdag da vel!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer