Nissene kom til byen

En av de hyggelige førjulstradisjonene er når Handel i Halden inviterer Fredrikshald Nisselaug til å lage tog gjennom byen sammen med små og store. Det bidrar til liv i Busterudparken en lørdag i adventtiden. Etter at Nisselauget har vært med å skape stemning på julemarkedet i festningen, på Rokke skole, på kjøpesentrene og mange andre steder er dette dagen da nissen selv står i sentrum.

Nissene dukket først opp på torget. Barn og voksne samlet seg nederst i Storgata der nissenes egen vogn stod klar. Mange av ungene hadde tatt på seg nisselue. Det samme hadde musikerne i Idd skolemusikkorps som stilte opp for å lede an når toget startet i retning gangbrua.
Til glad julemusikk beveget toget seg over gangbrua og oppover Storgata til Busterudparken. Gledelig å se mange mennesker ute i byen. I parken ble det ca. 50 barn og kanskje dobbelt så mange voksne. Mange besteforeldre som hadde tatt turen med barnebarna.

Julenissen kan være litt skummel for de minste så det var godt å ha en kjent hånd å holde i når man skulle bort og hilse på. Frivillige fra Extra Giverglede solgte nisseposer. Pengene som kom inn går til å gi en bedre jul for vanskeligstilte i Halden. Fra Paviljongen underholdt Siv Langøy og Eva Denis med sanger fra årets CD «Jul i Halden».

Som avslutning delte Nisselauget ut gavekort til 4 barn som hadde levert ønskeliste under julegateåpningen. De hadde også noen ekstra overraskelser, og fikk alle barna opp i paviljongen der noen fikk en pakke de kunne ta med seg hjem.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer