Nina Røsnæs stiller på Festningskroa

Søndag 9. juni åpner Nina Røsnæs en fotoutstilling som skal henge på Festningskroa i sommer. 

Dette blir Nina Røsnæs’ aller første separatutstilling. Hun har vist frem noen av bildene sine i et telt på Stenhoggerfestivalen, og på Harastølen, og på Kornsjødagene. De fleste bildene Nina tar viser hun imidlertid frem i sosiale medier.

På tide med en egen utstilling da?

– Jo da. Jeg har jo fått mange spørsmål de årene jeg har holdt på, om jeg snart skal stille ut, så det er jo morsomt å endelig få gjort det.

Ninas fotokatalog er enorm. Siden 2013 har hun fotografert både natur og bygninger i Halden og omegn. Men først og fremst har Nina tatt bilder av og rundt Fredriksten festning.

Hvor mange bilder har du tatt av festningen tror du?

– Åh, det aner jeg ikke! Jeg har cirka fem hundre tusen bilder på harddisk, og halvparten av dem er nok festningen. Jeg har holdt på med dette siden 2013, det var da jeg begynte å renne ned festningen. Jeg har alltid vært glad i slott og festninger, men ingen er som Fredriksten. Jeg er fascinert av både bygningene og historien.

Så glad er Nina i festningen, at hun både har blitt med i Fredriksten Artillerie Compagnie, men også utdanner seg til guide på festningen!

På Ninas fotoutstilling vil du få se bilder av festningen, men også Iddefjorden og Elgåfossen og andre fotogene områder i Halden-distriktet. I tillegg har Nina valgt ut et par bilder med en litt kunstnerisk vri.

– Jeg liker å lage kunst av bilder, inspirasjonen kommer fra gamle kunstmalerier. Jeg lager et scenario, og prøver å se for meg hvordan dette hadde sett ut for 300 år siden.

Nina har tatt noen bilder av folk i Det Norske Gevorbne Infanterie Regiment på Borgarsyssel, og bearbeidet dem i photoshop etterpå.

Her blir det altså flere forskjellige uttrykk å se på veggene, trykket på både papir og lerret.

Er du nervøs før åpningen?

– Joda, men samtidig er dette kjempegøy. Jeg får så mange positive tilbakemeldinger på bildene mine, så jeg tror det blir fint å dele bildene mine med folk.

Ninas bilder er veldig populære på sosiale medier, når hun legger ut et nytt er det mye likerklikk og kommentarer. Folk melder i fra om at de liker det de ser.

– Det er utrolig koselig at folk gjør det, sier Nina.

Nå kan du altså få se Ninas bilder «live»! Utstillingen åpner søndag 9. juni klokka 12.

 

 

 

 

 


 

 

Kommentarer

kommentarer