New Noise #14: Squareheads

En ny New Noise-singel er hot off the presses og blir å få kjøpt i plateselskapets pop up-sjappe i Repslagergata på lørdag! Squareheads er det utvalgte bandet for New Noise#14, og låta heter Who’s your daddy?

Det ble to singler på rappen for det lokale plateselskapet New Noise denne høsten. Grunnet tekniske problemer på trykkeriet i Sverige ankom Mandalai Lamas’ og Squareheads singler med bare noen ukers mellomrom. Men etter litt venting er altså Squareheads-singelen Who’s your daddy? New Noise i hende. Thrond Asker har en pen liten bunke grønne singler i veska si når han ankommer øvern under Vannvogna denne kvelden. Trommis Stig Buckholm fisker en singel forsiktig ut av coveret. Den er lysegrønn.

– Se nå, sier han sier han, og holder den opp mot lampa i taket.

Så skrur han av lyset, og den eneste lyskilden i det mørke kjellerrommet er en fluorescentgrønn liten skive som lyser grønt på Stigs ansikt. Singelen er faktisk selvlysende.

Who’s your daddy? ble til på en jamming session.

– Vi visste ikke helt hva teksten skulle være i refrenget, sier Stig, så vi sto bare der og skrek forskjellige ting mens vi spilte.

– Jeg gaula og holdt på, forteller Thrond. Plutselig peker Stig på meg og sier: Syng Who’s your daddy!

Thrond gjorde som han fikk beskjed om, og sånn ble refrenget til.

– Det er så tacky og fint, sier Stig, det er ganske sleskete å stå og rope Who’s your daddy?.

2020-utgaven av The Squareheads består av Markus Berntzen og Andreas Buckholm fra De Marvells, Stig Buckholm fra Gringo Bandido og Thrond Asker (Big Daddy) på sang. Foto: Veronica van Groningen.

Squareheads har rukket å spille låta live flere ganger.

– Folk kicker skikkelig på denne, forteller Thrond. Den passer fint på slutten av et set.

Who’s your daddy? vandrer langs den samme sjangergata som Squareheads vanligvis ferdes i; Skitten og rå rock i høyt tempo.

– Det her er nok den mest punkete låta vi har laga, sier bassist Andreas. Det bare ble sånn.

Markus har laga låta på B-siden: Shoot it out.

Squareheads synes det er kult at New Noise har tatt opp tråden etter førti år.

– Det er veldig moro, sier Thrond. Jeg husker jo New Noise fra første runde, og har en del av de platene og singlene som ble gitt ut den gangen.

Koronaåret har vært rolig for Squareheads. De skulle egentlig på turné i mars, men det gikk naturligvis i vasken når koronaen ankom landet. Nå venter de på bedre tider. Kanskje det blir en konsert i august? I mellomtiden kan du høre på Who’s your daddy? på vinyl. Hvis du rekker å kjøpe den da, den kommer jo i ganske begrenset opplag.

Pop up-sjappa til New Noise er åpen mellom 12 og 16 lørdag 19. desember. Der kan du få kjøpt Squareheads-singelen, pluss andre New Noise-utgivelser. Og merch. Dessuten kommer Onkel Tuka for å spille!

Tips:  Følg med på Siste Reis‘ og Squareheads Facebooksider, for det kan hende det blir en liten slippmarkering for Squareheads-singelen på Reis mandag 28. desember.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer