New Noise # 13: Mandalai Lamas

Foto: Brage Pedersen.

Singel nummer 13 fra det ultralokale og nylig gjenoppståtte labelet New Noise er på trappene! Denne gangen er det Mandalai Lamas som skal trykkes på vinyl under det legendariske labelets vinge.

Det er ikke så lett å markere singelslipp i Covids tid, og ikke nytter det å forsøke å vente ut pandemispetakkelet heller. Covid har kommet for å bli en stund, og til slutt må ferdig opptrykka singler bare få lov til å rulle ut som de skal. Nå i desember fyker det hele tre singler ut fra New Noise, og en av singlene som skal ut i disse dager er Mandalai Lamas Strange Medicine.

Da New Noise gjenoppsto i mai i fjor hadde de som mål å trykke opp lokale olden goldies side om side med lokalprodusert musikk av nyere art. Mandalai Lamas representerer sistnevnte. Låta Strange Medicine er et outtake fra bandets siste fullengder, Out of Time, som ble sluppet i oktober.

– Vi spilte inn plata selv høsten/vinteren 2019 forteller frontmann og vokalist i Mandalai Lamas Håvard Dahle. Vi hadde egentlig tenkt å slippe den i mai, men så kom korona og alt ble litt usikkert, men mot høsten orket vi ikke å vente lenger så vi valgte å slippe plata den siste helgen i oktober. Det er en litt mer rocka plate enn den forrige, og har en mye råere sound. Vi er i alle fall megafornøyd med den! Vi ga den ut på rød vinyl så den ser også veldig bra ut.

Låta Stranger Medicine fikk altså ikke plass på albumet Out of Time.

– Strange Medicine er en av de låtene vi alltid spiller live, forteller Håvard, så for oss er det en låt vi er veldig glad i å ha på repertoaret.

På B-siden av singelen finner vi låta Are You Proud of Me Now?

– Denne låta startet egentlig som en intern spøk med Marcus Berntzen i bandet, forteller Håvard. Det er en ganske rask, skitten låt som handler om å være gitarhelt på en scene, veldig morsom låt. Vi har til og med slengt inn flerstemt gitarsolo på den!

Håvard synes det er kult at New Noise er oppe og nikker igjen etter noen tiår i dvale.

–  Jeg syntes det er kjempebra at de har startet opp New Noise igjen, det er jo et legendarisk plateselskap og har hatt stor betydning for musikkmiljøet i Halden. Jeg digger også at de nå velger ut en håndfull artister og lager denne serien med singler, det er et godt konsept og jeg tror både lytterne og artistene syntes det er rått å få være med! Vår singel er jo rosa, så vi kunne ikke vært mer fornøyde på designfronten i alle fall!

Er det moro å bli plukka ut?

– Ja, det er selvfølgelig det! Det er alltid stas når folk hører og setter pris på det vi driver med siden det er noe vi legger mye arbeid i og det er en stort del av livene våre, så det å få anerkjennelse er alltid fint! Vi håper bare at vi snart kan ha denne releasekonserten med New Noise på Siste Reis snart, vi savner å spille!

Singelen blir å få kjøpt på New Noises nye pop up-butikk i Repslagergata 19, den holder åpent fra 12.00 til 16.00 lørdag 13. og lørdag 20. desember.

Her finner du nettbutikken til New Noise.

Les mer om New Noise her:

New Noise opp av asken

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer