Nasjonalromantisk med Solveig Kringlebotn

Det Norske Blåseensemble inviterer tradisjonen tro til grunnlovsfeiring og Gallakonsert i Brygga Kultursal, Halden. Konsertens program består av kjente og kjære sanger fra et rikholdig nasjonalromantisk repertoar, kronet med hele landets operadiva Solveig Kringlebotn.

Solveig Kringlebotn er kjent og kjær for både publikum og Det Norske Blåseensemble. Hun er blant de internasjonalt mest kjente norske musikere uansett sjanger, og hennes omfattende karriere i inn- og utland er imponerende. Blant annet har hun vært trekkplaster ved de prestisjetunge festivalene i Edinburgh, Glyndebourne og Salzburg. Hun har opptrådt med Berlinfilharmonikerne på Hollywood Bowl og BBC Promenade Concerts, og ved ledende operahus som Covent Garden, Pariseroperaen, La Scala og Wiener Staatsoper.

Dirigent Per Kristian Skalstad har gjestet samtlige norske orkestre ved en rekke anledninger, og har i mange år vært en etterspurt ballett- og operadirigent. De senere årene har han blant annet gjestet Den Norske Opera & Ballett, Oslo-Filharmonien, Kristiansand Symfoniorkester, Det Norske Blåseensemble, Stavanger Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester, Kristiansund Sinfonietta, Den Finske Nasjonalballett samt flere festivaler og mindre produksjoner. Han avla diplomeksamen i fiolinspill i 1995 og i orkesterledelse i 2002; begge ved Norges Musikkhøgskole.

Gallakonserten starter 15.30 og varer til 17. 00. Billetter finner du her.

Kommentarer

kommentarer