Nasjonalballetten besøkte Tistedal skole

Med den vakre Femsjøen som naturlig kulisse og strålende sol som erstatning for operahusets flomlys, kunne det ikke bli en bedre kulisse rundt Nasjonalballettens besøk på Tistedal skole onsdag 3. juni.

Når ingen kan komme til Operaen, må Operaen komme til dere, sa en opplagt ballettsjef Ingrid Lorentzen. På grunn av et koronastengt operahus var danserne lei sine «hjemmekontor». De ville ut, danse og resultatet ble en turne som har dekket store deler av østlandsområdet.

Tistedal skole var den første skolen som fikk besøk av Nasjonalballetten, i tillegg til flere institusjoner som eldresenter og fengsel de foregående ukene.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen. Foto: Per Braarud.

Rektor Aud Pettersen-Solberg strålte bokstavelig som en sol under hele besøket. – Dette er bare helt fantastisk, en sjelden mulighet til å se noen av verdens og Norges beste dansere i vårt nærmiljø. Et miljø som passer perfekt til mange av dansene som ble fremført.

Den 30 minutter lange forestillingen startet med «Svanen» fra Dyrenes Karneval av Camille Saint-Saëns, som ble laget for den legendariske danserinnen Anna Pavlova. Nydelig fremført av Nasjonalballettens prima ballerina Naeh Nishimura:

Foto: Per Braarud.
Foto: Per Braarud.

Deretter fulgte en flott pas de deux fra balletten Giselle med Leyna Magbutay og Martin Dauchez. Et morsomt innslag av moderne dans ble fremført av ungdomsavdelingen i Nasjonalballetten, Resin, koreografert av Alexander Ekman.

Foto: Per Braarud.

 

Foto: Per Braarud.

Som toppen av det hele, danset Danielo Cabrera og Yoel Carseno en pas de deux fra balletten Le Corsaire, til spontan jubel fra et ungt publikum. Gimle skoles 5. 6. og 7. trinn fikk også en egen forestilling og kom syklende i flokk til Tistedal skole.

Etter endt forestilling var det mange som motvillig forlot skoledagen, og det ble observert små flokker av ballerinaer som forsøkte seg på piruetter i ulike varianter. Kanskje det ble sådd et frø på Tistedal skole denne dagen?

Foto: Per Braarud.
Foto: Per Braarud.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer