Nå skal de første 20 årene feires

Førstkommende helg skal et av Haldens lengstlevende, særeste og beste utesteder feire 20-års jubileum. Det er god grunn til å forvente trøkk både fredag og lørdag når Feelgood slår på stortromma.
Foto: Nina Røsnæs

Historien om Feelgood startet tidlig på 90-tallet. Tom Jørgensen var inspirert av klubbkonseptet og etablerte utestedet Rio. I løpet av noen år ble det arrangert 400 konserter og et av bandene som gjestet byen var Dr Feelgood. Det var, og er, Jørgensen sitt favorittband og er bakgrunnen for Feelgood-navnet i dag.
– Etter Rio flyttet Jørgensen konseptet inn i dagens Feelgood-lokaler. Der var det først Sentrum Rock Cafe, Vorspiel og en disco-pub, forteller primus motor Thrond Asker. Så ble Feelgood etablert og historien derfra er at uttallige band fra inn- og utland har spilt i Halden.
– Da Jørgensen starta konseptet var Halden fullt av rockere uten en scene å rocke på. Ideen hans var å ha et sted for disse og hans nisje skulle være garasjerock, tungrock og ”ikke noe sånn kvasi rockegreier” som han sier det selv.

14915672_10154746159276151_7063202378166071769_n

Thrond Asker er en godt kjent mann i Haldens musikkmiljø. Han husker godt den første konserten han spilte på Feelgood.
– Bandet mitt, Squareheads, spilte der ikke lenge etter at det hadde åpnet. Da var det bare et lite lokale med en mindre scene enn i dag med et lite tregjerde foran scena. Det ble ”fullt kok” på konserten og folk sto opp etter veggen på en smal kant. Senere på kvelden rant det fra veggene og det lille tregjerdet lå igjen i biter, forteller han. Han har siden den gangen jobbet gratis med å arrangere konserter på Feelgood.

Vi utfordrer han til å fortelle om noen av konsertene og det er en lang liste med gode, spesielle og morsomme minner som dukker opp.
– Det legendariske garagerock-bandet Dead Monn spilte der 2 eller 3 ganger. Da rant det også av veggene den første gangen. Toppen til forsterken til Fred ble varm og overopphetet så den kuttet ut. Jeg gikk på Studentersamfundet og fikk lånt en topp. Da jeg kom tilbake med toppen over hodet kom jeg nesten ikke frem i lokalet. Men det gikk til slutt og konserten kunne fortsette, forteller Thrond.
– Vi har har hatt besøk av et brasiliansk hardcore-band som sov ute i en gammel van over natten. Og for noen år siden var det et canadisk rockabilly-band som hadde med seg to burleskdamer som jeg endte opp med å danse litt sammen med  når de dro meg opp på scena!

De første 10 årene av Feelgoods levetid hadde de besøk av band som spilte punk og rock, mange av dem var fra USA. Etter hvert har det blitt konserter med artister i flere sjangre.
– Når vi har Påskerock og Julerock er det for det meste lokale artister og band. Mange forskjellige stiler på en kveld, sier Thrond. Julerocken er de godt i gang med å planlegge og på artistlista står blant annet Maria Bakken, Håvard Dahle, Halden Electric, De Marvells og Skallebank.

1836697_827326903950547_1969846843_o
Foto: Feelgood

Feelgood drives i prinsippet på dugnad.
– Når konserter blir arrangert har vi ingen annen økonomi til dette enn salg av billetter. Det kan være opp til fem ulønnede mennesker på jobb på hver konsert. I tillegg til folk som henger opp plakater rundt omkring i Østfolds byer og på andre måter hjelper til med markedsføringen, forklarer Thrond. Baren på Feelgood klarer ikke å dra det økonomiske lasset, det er det en annen pub som gjør.
– O’Brian ligger vegg i vegg med Feelgood og er drevet av Tom Jørgensen. Det er oljen som får Feelgood-maskineriet til å gå.

En av de som har besøkt og spilt på Feelgood ved flere anledninger er Kristopher Schau. 11.februar kommer han tilbake med The Dogs:
– Feelgood ass, hva skal man si! Haldens og Østfolds perle. Nei, du og du, i de vegga der ligger det mye gammal moro. Alltid stinn brakke og alltid skjer det noen greier man ikke har opplevd før. Elsker, elsker, elsker at dette nå har blitt tradisjon for oss å spille der på alle rundene våre. Hahaha, bring the madness Halden! Ikke hold igjen på noe. Denne kvelden skal definere 2017. Vi lover å ikke holde igjen på noe, hvis dere gjør det samme!

244232_232873593395884_1477268_o
Foto: Feelgood

Førstkommende helg er det jubileumskonsert på Feelgood og det blir trøkk både fredag og lørdag. For en stund siden spurte Thrond Asker på sin facebookside ”Hvilke Halden-band har spilt på Feelgood?” og svaret fra Nils Tempo oppsummerer på mange måter Feelgoods historie.
– Alle?

Til helgen blir det en god blanding av band på Feelgood.
– Fredag spiller Squareheads, Deluxe 66 og Sex Tools. Lørdag blir det Cato Lee’s Country Combo, Supernova Downtown, Panzer Blitzkrig og Messerschmitt, sier Thrond. Han håper haldenserne tar turen og blir med på å feire Feelgoods historie, mangfold og fremtid.

Les mer om konserten her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer