– Nå må vi få et svar

Like sikkert som at Halden kommune skal legge frem et budsjett eller økonomiplan er det at det kommer opp et forslag om at Prestebakke skole skal legges ned. Men nå syns Cecilie Ulseth og Marianne Hagen i FAU ved skolen at det får være nok. De krever at Rådmannen og politikerne gir dem et svar på om skolen skal bestå eller legges ned. 

De siste 30 årene har det vært mange runder med nedleggingsforslag, men gang på gang har politikerne fredet skolen. I Rådmannens forslag til økonomiplan sier han at Prestebakke Skole skal legges ned og at elevene skal overføres til Idd skole.
– Det kommer lovnader og fine ord, men de varer ikke så lenge av gangen. Hvorfor skal vi utsettes for en diskusjon om nedlegging hvert år, spør Marianne og Cecilie.
– Vi vil bli behandla med respekt og det innebærer at de som styrer hører hva vi har å si. Det virker som om de tror vi bare kan behandles som en salderingspost.

For kort tid siden hadde FAU et arbeidsgruppemøte. Det var da en av dem ble oppringt med spørsmålet om skolen skulle legges ned igjen.
– Vi fikk beskjed om at ryktene hadde begynt å gå og dette var helt ukjent for oss. Men så fant vi frem til økonomiplanen og ble mildt sagt overrasket over Rådmannens forslag. Dette visste vi ingenting om. Vi finner det veldig merkelig at det ikke er mulig å få noe informasjon om dette fra Rådmann eller Skolesjef på forhånd, forklarer Cecilie. Hun har vært i FAU i mange år og har mistet tellingen på hvor mange møter, brev og samtaler hun har hatt om en eventuell nedlegging.

De mener begge at kommunen altfor ofte tar snarveier når det gjelder Prestebakke.
– Vi blir ikke inkludert når det gjelder planlegging av skolestruktur. Saken om få-delt skole ble kastet på oss og politikerne vil ha en bærekraftig skole uten at de vil se på skolegrensene, sier Marianne.
Naturligvis blir både barn og foreldre i bygda opprørt av at det nok en gang henger et nedleggingsspøkelse over skolen.
– Rådmannen og politikerne må forstå at barn også leser nyheter og har ører. De får med seg hva som diskuteres, de blir urolige og lurer på hva som skjer.

Begge er krystallklare på at nå får det være nok.
– Rådmannen og politikerne må komme med et tydelig svar til oss. Skal skolen legges ned eller skal den bestå. De må spille med åpne kort og inkludere oss i prosessen, sier Cecilie.
– Hvis hovedmålet på sikt er å legge ned Prestebakke så kan de si det nå i stedet for å trekke prosessen ut over flere år. Nå skal skolen bli få-delt og hvis den om to år skal legges ned kommer barna våre til å gå glipp av viktig undervisning som en konsekvens av at den er fådelt.

De er opptatt av at nye Idd skole er godt i gang i forberedelsene i samarbeid  med foreldrene ved Idd og Folkevang. Hvis Prestebakke skal legges ned må de også få muligheten til å delta i den prosessen og ikke bli det femte hjulet på vogna som kommer et par år senere.
– Vi er lei av å få tomme løfter og bli ført bak lyset. Det står om skolens eksistens, utvikling av bygda og barnas læringsmiljø og utviklingsmuligheter. Det virker som om Rådmannen kun ser det økonomiske aspektet og ikke tar hensyn til verken barna eller bygda, forklarer Cecilie.

Førstkommende mandag inviterer FAU til et informasjonsmøte for foreldre og foresatte ved skolen. Før den tid håper de å få mer informasjon fra Rådmannen og Skolesjefen om hva som er tenkt og veien videre.

Kommentarer

kommentarer